Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : Civic 5D jak otworzyć klapę bagażnika

freak502
12-01-11, 19:57
Czy ktoś miał taką usterkę ? centralny zamek nie otwiera klapy bagażnika. Co mogło się zepsuć co sprawdzić ?

Jak w temacie- jak awaryjnie otworzyć klapę bagażnika w 5D skoro przycisk ani drgnie. Są dodatnie temperatury więc wykluczam zamarzniecie.

Dzięki
Robert

wojtek1963
12-01-11, 20:07
Musisz położyć tylne oparcie foteli, wyjąć dla wygody tylną półkę i dostać się do wewnątrz bagażnika, a następnie do zamka, który powinien mieć specjalną dźwigienkę do awaryjnego otwierania.

jarek_serek
21-01-11, 23:25
Witam.

Mam ten sam problem. Trzy dni temu otwarcie tylnej klapy zakończyło się fiaskiem.
Skrócony sposób na jej awaryjne otwarcie:
- złożyć od środka tylne oparcia foteli
- zapakować się do środka:)
- po środku klapy od wewnątrz znajduje się mała zaślepka (wymiary ok. 2x3 cm), należy ją wydłubać
- palcem namacać dźwignię i otworzyć klapę

Ale jak rozwiązać problem to nie mam pojęcia (prawdopodobnie temat oprze się o serwis Hondy).

U siebie sprawdziliśmy ciągłość wszystkich przewodów, działanie przycisku otwarcia i niby wszystko o.k., a klapa nie dostaje impulsu od sterownika centralnego zamka.

Pozdrawiam

freak502
22-01-11, 09:57
Jarek,

jak tylko uda Ci się zdiagnozować usterkę napisz proszę co było uszkodzone i jaki koszt naprawy.

Dzięki Robert

mariusz_k25
23-03-11, 14:51
Witam, może troche śmiesznie to zabrzmi ale ja w swoim autku tez nie mogłem otworzyć tylnej klapy. Otwierałem zamykałem setki razy myśląc, że może coś sie przycieło i po kturymś razie samo puści, ale nic to nie dało. Smieszne bo wystarczyło bym dłużej przytrzymał przycisk otwierania na pilocie(ok5sekund). Na swoje usprawiedliwienie posiadałem wtedy autko dopiero 4dzień.

freak502
23-03-11, 18:24
u mnie też się samo naprawiło ... co było przyczyną nie wiem :)

pbrud
24-03-11, 11:14
u mnie też się samo naprawiło ... co było przyczyną nie wiem :)

ja przy ostatnim przeglądzie zgłosiłem zacinający się centralny tylnej klapy. Serwisant stwierdził, że tylny zamek jest coś tam elektromagnetyczny i jak zbierze się tam wilgoć to mogą pojawić się takie objawy. popsikał jakimś środkiem w zamek na klapie i... jak dotąd jest ok.

kalat
09-11-13, 11:40
Musisz położyć tylne oparcie foteli, wyjąć dla wygody tylną półkę i dostać się do wewnątrz bagażnika, a następnie do zamka, który powinien mieć specjalną dźwigienkę do awaryjnego otwierania.

Czy ktoś wie gdzie kupić a może ma na zbyci zaślepkę, którą wyjmuje się w czasie awaryjnego otwierania bagażnika - Civic VIII 2,2 iCDTi

uniu1
09-11-13, 14:37
Czy ktoś wie gdzie kupić a może ma na zbyci zaślepkę, którą wyjmuje się w czasie awaryjnego otwierania bagażnika - Civic VIII 2,2 iCDTi

Mam poszło Pw

ala
03-12-17, 22:05
Jak dostac sie do zamku klapy bagaznika? Mam ten problen po opadach deszczu.

Lucas.FK2
03-12-17, 23:03
Jak dostac sie do zamku klapy bagaznika? Mam ten problen po opadach deszczu.

Od środka masz taką zaślepkę po srodku. wyjmujesz ją i masz metalowy uchwyt który trzeba przesunąć najlepiej śrubokrętem

ala
04-12-17, 06:14
Ok juz czaje. A w jaki sposob to naprawic?

Lucas.FK2
04-12-17, 20:30
może ten przycisk się zepsuł ? A może jest oddzielny bezpiecznik ? Próbuj

ala
05-12-17, 20:04
Bezpiecznik to raczej watpie...caly czas to sie dzieje jak pada i jak nie pada. Przycisk ten od klapy czy jakis inny?