Zobacz pełną wersję : Civic 5D jak otworzyć klapę bagażnika
Czy ktoś miał taką usterkę ? centralny zamek nie otwiera klapy bagażnika. Co mogło się zepsuć co sprawdzić ?
Jak w temacie- jak awaryjnie otworzyć klapę bagażnika w 5D skoro przycisk ani drgnie. Są dodatnie temperatury więc wykluczam zamarzniecie.
Dzięki
Robert
wojtek1963
12-01-11, 20:07
Musisz położyć tylne oparcie foteli, wyjąć dla wygody tylną półkę i dostać się do wewnątrz bagażnika, a następnie do zamka, który powinien mieć specjalną dźwigienkę do awaryjnego otwierania.
jarek_serek
21-01-11, 23:25
Witam.
Mam ten sam problem. Trzy dni temu otwarcie tylnej klapy zakończyło się fiaskiem.
Skrócony sposób na jej awaryjne otwarcie:
- złożyć od środka tylne oparcia foteli
- zapakować się do środka:)
- po środku klapy od wewnątrz znajduje się mała zaślepka (wymiary ok. 2x3 cm), należy ją wydłubać
- palcem namacać dźwignię i otworzyć klapę
Ale jak rozwiązać problem to nie mam pojęcia (prawdopodobnie temat oprze się o serwis Hondy).
U siebie sprawdziliśmy ciągłość wszystkich przewodów, działanie przycisku otwarcia i niby wszystko o.k., a klapa nie dostaje impulsu od sterownika centralnego zamka.
Pozdrawiam
Jarek,
jak tylko uda Ci się zdiagnozować usterkę napisz proszę co było uszkodzone i jaki koszt naprawy.
Dzięki Robert
mariusz_k25
23-03-11, 14:51
Witam, może troche śmiesznie to zabrzmi ale ja w swoim autku tez nie mogłem otworzyć tylnej klapy. Otwierałem zamykałem setki razy myśląc, że może coś sie przycieło i po kturymś razie samo puści, ale nic to nie dało. Smieszne bo wystarczyło bym dłużej przytrzymał przycisk otwierania na pilocie(ok5sekund). Na swoje usprawiedliwienie posiadałem wtedy autko dopiero 4dzień.
u mnie też się samo naprawiło ... co było przyczyną nie wiem :)
u mnie też się samo naprawiło ... co było przyczyną nie wiem :)
ja przy ostatnim przeglądzie zgłosiłem zacinający się centralny tylnej klapy. Serwisant stwierdził, że tylny zamek jest coś tam elektromagnetyczny i jak zbierze się tam wilgoć to mogą pojawić się takie objawy. popsikał jakimś środkiem w zamek na klapie i... jak dotąd jest ok.
Musisz położyć tylne oparcie foteli, wyjąć dla wygody tylną półkę i dostać się do wewnątrz bagażnika, a następnie do zamka, który powinien mieć specjalną dźwigienkę do awaryjnego otwierania.
Czy ktoś wie gdzie kupić a może ma na zbyci zaślepkę, którą wyjmuje się w czasie awaryjnego otwierania bagażnika - Civic VIII 2,2 iCDTi
Czy ktoś wie gdzie kupić a może ma na zbyci zaślepkę, którą wyjmuje się w czasie awaryjnego otwierania bagażnika - Civic VIII 2,2 iCDTi
Mam poszło Pw
Jak dostac sie do zamku klapy bagaznika? Mam ten problen po opadach deszczu.
Jak dostac sie do zamku klapy bagaznika? Mam ten problen po opadach deszczu.
Od środka masz taką zaślepkę po srodku. wyjmujesz ją i masz metalowy uchwyt który trzeba przesunąć najlepiej śrubokrętem
Ok juz czaje. A w jaki sposob to naprawic?
może ten przycisk się zepsuł ? A może jest oddzielny bezpiecznik ? Próbuj
Bezpiecznik to raczej watpie...caly czas to sie dzieje jak pada i jak nie pada. Przycisk ten od klapy czy jakis inny?