Zobacz pełn± wersję : Prawe lusterko elektryczne nie działa
Dawno go nie uzywalem i dzis zauwazylem , ze nie da sie go wyregulowac. Zaczne od sprawdzenia bezpiecznikow, ale jesli to nie bedzie wina bezpiecznika to gdzie jeszcze moge szukac??? (Civic Coupe 5 gen)
u mnie, mam takie :-)
ja bym zaczal tak, zdjal trójkat na drzwiach wypial kostke, nacialbym izolacje przewodów i pociagnal od akumulatora oddzielnie przewody do niego. Z lusterka wychodza 3 kable, ale nie masz sie co martwic, ja ostatnio próbowalem czy moje dzial (te co mam luzem) i podlaczalem jak leci w róznych kombinacjach i cos tam sie ruszalo, wiec dziala. :-)
Jak bedzie chodzilo ,to juz wiesz ze to nie lusterko, wtedy mozesz wziac sie za przelacznik od regulkacji, moze cos tam nie dziala. Moze jakis kabelek sie odlutowal. W sumie to od tego powinienes zaczac.
Dzis szukalem przyczyny jego awarii, ale niestety nie znalazlem :(
Lusterko podpialem "na krotko" i dziala bez problemu. Rozebralem wlacznik i jest w stanie nienaruszonym.
Bezpieczniki sa wszystkie w porzadku (zreszta nie jestem pewien czy lusterka sa podpiete pod bezpieczniki).
Czy komus przychodzi do glowy co moglbym jeszcze sprawdzic? Gdzie szukac przyczyny awarii?
Bierz miernik do łapy i posprawdzaj gdzie nie ma napiecia tzn czy np do wlacznika dochodzi napiecie z akku. Kabelek sie gdzies pewnie przerwal... pytanie w ktorym miejscu
kostka w drzwiach - jak otworzysz drzwi - to jest w takiej gumowej osłonie - zobacz co tam się dzieje - może w niej nie ł±czy - i jakby miał się przerwać jaki¶ przewód to naszybciej gdzie¶ tam.
kostka w drzwiach - jak otworzysz drzwi - to jest w takiej gumowej osłonie - zobacz co tam się dzieje - może w niej nie ł±czy - i jakby miał się przerwać jaki¶ przewód to naszybciej gdzie¶ tam.
Brawo dla siemaRa za trafna diagnoze :564: Rzeczywiscie kostka w drzwiach nie stykala. Dzieki za pomoc :)