Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : Zamki/wkładki w HC 95 5D

aqualopetak
12-01-11, 09:08
Witam.
Wczoraj uszkodził mi się zamek od strony kierowcy i wygląda na to że będe go musiał wymienić.
Moje pytanie brzmi... Czy istnieje różnica między zamkami z wersji 3D a 5D? Czy będą pasować?

Moje pytanie wynika z tego że znalazłem takie zamki
http://moto.allegro.pl/honda-civic-hb-95-zestaw-zamek-wkladka-drzwi-i1390428630.html

Jeśli nie ma takiej możliwości to czy można zamienić zamek z drzwi lewych z zamkiem z drzwi prawych?
Ponieważ w prawych drzwiach zamek mam sprawny ale nie mogę go otworzyć bo siłownik centralnego go blokuje (przynajmniej tak mi się wydaje).

demonobiker
12-01-11, 09:35
nie mam pojęcia czy pasują od 3D ale sądzę że prawy z lewym można zamienić nie powinno być problemu natomiast u mnie moge otwierać drzwi od strony pasażera ale otworzę tylko właśnie te drzwi pasażera.

aqualopetak
12-01-11, 09:51
no u mnie jest inaczej... kluczykiem nie jestem w stanie otworzyć prawych drzwi. nawet od środka nie można podnieść korka. tylne drzwi można spokojnie od wewnątrz otworzyć ale prawe nie... podejrzewam że zamontowany został tam zbyt mocny siłownik (ale to tylko moje podejrzenie).

Czy jest ktoś kto przekładał zamka z jednych drzwi do drugich?
A może ktoś inny wie jak jest z przełożeniem zamkaz wersji 3d do 5d?

aqualopetak
17-01-11, 07:32
nikt nie wie jak rozwiązać ten problem?

Jakub Skalski
17-01-11, 18:41
Nie wiem jak dokładnie wygląda zamek od wersji 3D w realu ale jak rozbierałem u siebie w 5D to element do którego jest podpięte ciegno zamka jest całkiem inne.
Jest całe plastikowe a to na twoim zdjęciu z 3D jest metalowe z zatrzaskiem plastikowym.
Więc może nie pasować i będzie problem z montażem (chyba że coś pokombinujesz ale czy warto)
W ostateczności można wymienić sam bębenek zamka jak będzie pasował do reszty starego zamka.