PDA

Zobacz pe³n± wersjê : Pkrywanie krzywek walka ?a ostry walek aftermarketowy...

Karot
11-01-11, 16:46
Witam

Podobno mozna pokrywac krzywki walka rozrzadu przez co staje sie on ostrzejszy.
Chodzi mi o pokrycie ssacej dla cisnienia.

trwalosc zalezy od zakladu w ktorym to zrobie czy poprostu to jest druciarstwo i nie warto w to sie pchac.
(80pln za 1krzywke znalazlem zaklad)

jak to sie tez ma do trwalosci czesci glowicy.nie chodzi mi tu o jakis mega stage tylko o 2-4 mm.

zakit
11-01-11, 18:15
Witam

Podobno mozna pokrywac krzywki walka rozrzadu przez co staje sie on ostrzejszy.
Chodzi mi o pokrycie ssacej dla cisnienia.

trwalosc zalezy od zakladu w ktorym to zrobie czy poprostu to jest druciarstwo i nie warto w to sie pchac.
(80pln za 1krzywke znalazlem zaklad)

jak to sie tez ma do trwalosci czesci glowicy.nie chodzi mi tu o jakis mega stage tylko o 2-4 mm.

to sie chyba nazywa napawanie, i chyba wykorzystuje to kilku z naszych rodizmych tunerow...

2-4mm to ogrom jesli chodzi o walek, a sama roznica 2mm to juz wogole...

kenny
11-01-11, 19:41
Tak to jest napawanie, a 2-4 mm na szczycie to ju¿ duuuu¿o. Ponad o potrzebujesz inne dane krzywki, a nie tylko wznios

Karot
12-01-11, 20:03
to sie chyba nazywa napawanie, i chyba wykorzystuje to kilku z naszych rodizmych tunerow...

2-4mm to ogrom jesli chodzi o walek, a sama roznica 2mm to juz wogole...
wiem ze stosuja to :)
ale jak z trwaloscia napawnego walka ?Czy to jest zalezne od zakladu i ich profesji?

Tak to jest napawanie, a 2-4 mm na szczycie to ju¿ duuuu¿o. Ponad o potrzebujesz inne dane krzywki, a nie tylko wznios
No coz,pracownik firmy okreslil mi to ze cala krzywke pokrywaja o od 2-4 mm.
btw znajomy wstawial jakis czas temu walek do siebie kazda krzywka wieksza ssaca/wydechowa o 2mm i spodziewal sie czegos wiecej;);) rozczarowal sie:cool:

ja chce dac tylko ssaca.Bo bedzie lepsze cisnienie i dopalanie w komorze?

zakit
12-01-11, 20:09
wiem ze stosuja to :)
ale jak z trwaloscia napawnego walka ?Czy to jest zalezne od zakladu i ich profesji?

No coz,pracownik firmy okreslil mi to ze cala krzywke pokrywaja o od 2-4 mm.
btw znajomy wstawial jakis czas temu walek do siebie kazda krzywka wieksza ssaca/wydechowa o 2mm i spodziewal sie czegos wiecej;);) rozczarowal sie:cool:

ja chce dac tylko ssaca.Bo bedzie lepsze cisnienie i dopalanie w komorze?

tak nie do konca...

to ze wstawil to jeszcze nic nie znaczy - i fajnie by to bylo potem jakkolwiek wystroic...i fajnie by bylo jeszcze silnik doprezyk przy ostrzejszym walku..

pozatym ja to raczej bym wolal ostrzejsze krzywki wydechowe jesli mialbym wybierac pomiedzy tymi dwoma...

Karot
12-01-11, 23:02
CR jest 11.
Robote bardzo dobra zrobilismy tylko wlasciciel ociaga sie ze strojeniem.
OBD2b...
Jezdzilem tym autem dla mnie jak na blok 1.4 to wariacja leci juz od 2000 rpm.
sory za O.T

A dlaczego wydechowe?Moglbys rozwinac?:confused:;)