Zobacz pełną wersję : bieg wsteczny
panteraj_joker
07-01-07, 21:55
Podczas wrzucania wstecznego są zgrzyty .Srzęgło odpowietrzone,po wrzuceniu 1 i 2zgrzyty ustępują ,co mogło nawalić? 8)
nic, taki już urok wstecznego. brak synchronizacji.
Podczas wrzucania wstecznego są zgrzyty .Srzęgło odpowietrzone,po wrzuceniu 1 i 2zgrzyty ustępują ,co mogło nawalić? 8)
częsty objaw hond...
zyc z tym i sioe nie przejmowac
dbac o to by było pełne wysprzęglenie
przewaznie sie to zdarza na zimnym silniku...
ps. jakie masz obroty biegu jałowego?
u mnie w ek3 to samo. powiem ze trioche sie poprawilo jak nalalem nowego MTF'a
palermo444
08-01-07, 01:37
u mnie wlasnie na zimnym silniku wchodzi wsteczny elegancko
u mnie czasem zgrzytnie jak w jelczu (raczej na zimnym), az mi wstyd gdy zdarza sié to gdzies na miescie, ale tez slyszalem, ze civic tak ma(jeszcze zanim kupilem). skoro tak, to cool, nie przejmujé sié tym...
u mnie jest identycznie,na zimnym silniku zgrzytnie, dlatego zawsze przed wrzuceniem wrzuce 1 i od razu na wsteczny,to pomaga:>
na ciepłym jest wszycho ok
częsty objaw hond...
Ja bym powiedział więcej,
częsty objaw japończyków...
Normalna sprawa. Trzeba dobrze wysprzeglac i wolno bieg wrzucac :)
szczesliwie trafilem na ten temat,bo zaczalem sie juz spinac, ze skrzynie mam zjechana...mam to samo z wstecznym,fakt, nie przystoi takiej fajnej furce :694:
szczesliwie trafilem na ten temat,bo zaczalem sie juz spinac, ze skrzynie mam zjechana...mam to samo z wstecznym,fakt, nie przystoi takiej fajnej furce :694:
przed wstecznym wrzuc np trojke i wowczas wsteczny powinien wejsc bez problemu :688: bynajmniej u mnie to dziala :706:
częsty objaw hond...
Ja bym powiedział więcej,
częsty objaw japończyków...
dokladnie. poprzednią miałem Corollę z 91roku i bylo to samo
skolopendra
08-01-07, 15:19
tak to wszystko prawda mam juz druga d14a3
a problem ze wstecznym ciągle jest :701:
3 Honda w rodzinie (moja i 2, ktore mial moj tata)... i jeden i ten sam objaw :028: wsteczny zgrzyta.. :573:
Piotrek Klag
09-01-07, 00:18
3 Honda w rodzinie (moja i 2, ktore mial moj tata)... i jeden i ten sam objaw :028: wsteczny zgrzyta.. :573:
jest proste wytłumaczenie starych uzytkowników - H. nie lubia jeździc do tyłu :!: - pamiętacje o tym :!: :D
To prawda. Trzeba delikatnie odpuścić pedał sprzęgła i wtedy wchodzi wsteczny. Da się z tym żyć...
H. nie lubia jeździc do tyłu :!: - pamiętacje o tym :!:
zgadza sie ;) :afro:
w VW tez tak jest ... Jezdzic nie narzekac :) HONDA RLZ