Zobacz pełną wersję : Przewody zaplonowe i świece
Witam.Jakie mam kupić przewody zapłonowe i świece do D15b7?
Kupuj tylko Denso lub Ngk :)
http://www.civicklub.pl/fi/__vbb/showthread.php?83259-%A6wiece-zap%B3onowe-wszystkie-Hondy
Napisz w dziale kupię - znajdziesz może. Ja Jesienią kupiłem w ten sposób kabelki NGK w baardzo dobrej cenie:). Służą mi bez zarzutu. Takie jak w tej aukcji : http://moto.allegro.pl/przewody-zaplonowe-ngk-honda-accord-civic-hr-v-i1381878819.html. Świece NGK ZFR6F-11
ktoś niedawno chciał się pozbyć OEM kabli pod twój silnik w *****istej cenie, więc możesz popytać czy nadal aktualne
ja sie podlacze do tematu. mam do swojego motora kable BOSCH-a ale nie jestem z nich zadowolony bo kiepsko pasuja i nie wskakuja tak jak trzeba i nawet potrafia sie obluzowac. chcialem zmienic przewody na poprzednie bo mechanik powiedzial ze sa w dobrym stanie. teraz moje pytanie; jak podlacze zle przewody czy moze sie cos stac? przekladalem pojedynczo zeby nie pomieszac ale i tak cos poszlo nie tak bo nie pali na 1-2 garach, przelozylem kable na nowsze ale i tak nie palil jak trzeba..moglem cos popsuc? nie zwale aparatu zaplonowego?
dużo ludzi narzeka na te kable NGK to z pewnością lepszy wybór
jak podlacze zle przewody czy moze sie cos stac? przekladalem pojedynczo zeby nie pomieszac ale i tak cos poszlo nie tak bo nie pali na 1-2 garach, przelozylem kable na nowsze ale i tak nie palil jak trzeba
A te nowsze w dobrej kolejności podłączyłeś?. Kiedyś namieszałem z kolejnością kabli w d15b7 obyło się bez najmniejszych konsekwencji, po prawidłowym założeniu silnik pracował idealnie i pracuje do dzisiaj:).
przekladalem pojedynczo zeby nie pomieszac ale i tak cos poszlo nie tak bo nie pali na 1-2 garach, przelozylem kable na nowsze ale i tak nie palil jak trzeba..moglem cos popsuc? nie zwale aparatu zaplonowego?
A skąd wiesz że nie pali na 1-2 garach ?? Jak sprawdzałeś ?? odkręcałeś kolejno świece podłączając po kolei pod kabel wysokiego napięcia i przy uruchamianiu silnika dotykając gwintem do masy ?? Masz iskrę ??
A te nowsze w dobrej kolejności podłączyłeś?. Kiedyś namieszałem z kolejnością kabli w d15b7 obyło się bez najmniejszych konsekwencji, po prawidłowym założeniu silnik pracował idealnie i pracuje do dzisiaj.
dlatego by uniknąć takich tematów kable mają różne długości i nie rzadko są ponumerowane ;)
wiem bo silnik pracowal nie rowno i trzeslo calym samochodem. przy jednym nie pracujacym garze tylko chodzi jak traktor i nie gasnie, a teraz odpalilem i chodzil z ciezkim wysilkiem, i gasl. co ew moze sie posypac?
dlatego by uniknąć takich tematów kable mają różne długości i nie rzadko są ponumerowane
Mi się udało namieszać podłączając do aparatu zapłonowego. Uwierz da się:). Ponumerowane nie były. Najlepiej wkładać nowy w miejsce starego i to gwarantuje sukces:)
Awarię polegającą na pomieszaniu kabli wróżę u Kolegi RadekLwo .
Tutaj dla przykładu ładnie jest opisana kolejność w silniku D15b2 :
http://forum.samnaprawiam.com/628.htm