PDA

Zobacz pełną wersję : Problem z tylnim zawieszeniem:(

conandram
11-01-11, 01:37
witam ... mój problem polega na tym że buda z lewej tylnej strony wisi niżej niż z prawej ,,, stało się tak po uderzeniu lewym tylnym kołem w krawężnik od tamtej pory jest jakoś niżej stwierdzam to po tym ze odległość od nadkola do opony z prawej strony wynosi 1 palec i jest jeszcze przerwa podczas gdy z drugiej strony palec wchodzi ale czuć ze jest ciasno i ze odległość jest mniejsza ... wymieniłem wahacz bo czop był krzywy , amorki, sprężyny i nadal problemik występuje ,,, jak sie stoi z tyłu hani to widać delikatnie że buda jest niżej z lewej strony niż z prawej ... już mi brakuje pomysłów. Latem jak jeździłem na alusach to przy zakręcie w prawo przy wychyleniu budy w lewo szorowało nadkole o oponę .. problem był tez kiedy miałem za dużo człowieków na pokładzie tyle ze tutaj to chyba bardziej chodzi o pochylenie koła .. mnie natomiast nurtuje to dlaczego to dalej jest niżej ..

Whiplash
11-01-11, 03:00
jak wszystko wymieniles, to moze kielich wypchnelo, bo jakos nie widzie innej mozliwoaci skoro amor,sprzezyna i wachacz nowe

lar
11-01-11, 09:14
u mnie lewa strona tez jest dużo niżej i nie wiem co z tym robić. wymiana całego zawieszenie to kupa kasy a i tk nie ma gwarancji ze bedzie stala równo

Skoti
11-01-11, 09:52
Mam to samo, temat poruszany wiele razy.
Nie twierdze że to normalne ale wierzę że gwint rozwiąże problem :p

conandram
11-01-11, 10:40
gwint od czego , od amora ????

lar
11-01-11, 12:24
amory gwintowane, fakt to chyba najrozsądniejsze i najpewniejsze wyjście z tej sytuacji bo wielu jest takich co wymienili amory sprężyny i nie pomogło im to za wiele. Ja pojade z tym na stacje diagnostyczna i ciekawe co diagnosta na to powie

conandram
11-01-11, 12:59
cieszę się, że nie jestem sam w tym problemie .... czyli co ? muszę znowu amory wymienić?? sorry ze tak wiercę temat ale moje pojecie o motoryzacjii jest maciupkie:(