Zobacz pełną wersję : zamiana silnika
hej mam pyt mam civika d15b2 93r i mam okazje kupić silnik od civika cupe za 800 setek z tego samego roku ale bez rozrusznika i bez alternatora czy te dwie rzeczy pasują z mojego silnika d15b2 za informacje z góry dziękuje. ten sam temat napisałem na forum tuning
wydaje mi sie ze pasuja bo te silniki roznia sie tylko tym ze d15b7 jest na wielopunkcie
wydaje mi sie ze pasuja bo te silniki roznia sie tylko tym ze d15b7 jest na wielopunkcie
różnią się jeszcze chyba aparatem zapłonowym
zajrzyj tutaj (http://www.civicklub.pl/fi/viewtopic.php?t=2204)
po co zmieniać cały silnik przecież d15b2 i b7 różnią się tylko dolotem wiązką,komputerem i aparatem ale koszt zakupu tych części wychodzi koło 1000 także 800 zł to dość dobra cena jak na cały silnik a alternator i rozrusznik bedą pasować
a jak to jest panowie z d13b2 bo bym tez chcial wymienic na d15b2 ?? pozdr
Do d13 trzeba zakupić równierz bak paliwa i pompe paliwa, oraz wiązkę, kompa, i kompletny silnik nieważne jaki. Z d13 swap na cokolwiek jest trochę trudniejszy niż z 1.5.
rozrusznik bedzie pasował choc moze byc innej firmy (w samym 5 genie byly chyba 2-3 rodzaje-denso/mitsubishi)
alternator niekoniecznie
(jezeli to 5gen vs 5 gen to powinien pasowac)(choc trzeba sprawdzic-wszystko rozbija sie o kostkę podłaczenia-3albo 4 piny i na dodatek moga miec zamienione polozenie...)
jezeli 4gen na 5gen to nie bedzie pasował