Zobacz pełną wersję : Problem z odpalaniem d15b2
Witam, mam taki problem z moja Hania ze nie chce odpalić po wymianie rozrządu, wszystko pięknie ładnie ustawiłem ale i tak nie pali, wymieniłem palec w aparacie i tez nie chce zapalić... Podczas kręcenia rozrusznikiem są objawy jak by jednak chciała zapalić ale jest dziwne "bum" w dolocie i widać jak leci dymek z masy na pokrywie... Proszę o pomoc!!
Z faktu że wymieniałeś rozrząd to pewnie ci się przestawił i dlatego...:p
Problem jest w tym ze sprawdzałem rozrząd i jest dobrze ustawiony...
No ale na 100% nawet jak ci o 1 ząbek przeskoczy to już jest lipa... Nawet mechanik potrafi się pomylić nie raz więc z tym to trzeba bardzo ostrożnie... A jak nie rozrząd no to może sprawdź czy masz iskrę na świecach... W sumie dziwne ze po wymianie i to rozrządu takie coś się stało :p
No ale na 100% nawet jak ci o 1 ząbek przeskoczy to już jest lipaale mimo wszystko 1 ząbek w przód/tył nadal umożliwia sprawne uruchomienie silnika. Auto ma LPG?
Iskre ma...
Lpg było wcześniej teraz chodzi na samej benzynie, wcześniej po wyrzuceniu lpg działało bez problemu a teraz to nie mam pojęcia czemu tak się dzieje...