Zobacz pełną wersję : trzęsie buda przy przyspieszaniu , przegob wewnetrzny???? prosba o szybką odp.
witam zna ktos objawy zurzycia sie przegubu wewnetrznego??
ja mam tak ze jak przyspieszam do rzuca całą budą jak nacisne sprzeglo jest ok,
dzis podniosłem hanie i postawilem na kobyłkach i po wrzuceniu 5 na wolnych obrotach
cos strzela z okolicy przegubu wewnetrznego prwego przy dodaniu gazu jest jeszcze gorzej slyszalny czy to faktycznie moze byc przegub jak ruszalem pol sia jedna i druga to nie ma praktycznie rzadnych luzow. moja hania to civic mb6 b18c4 ,
jak mial ktos z tym kiedys do czynienia to prosilbym o pomoc w diagnozie jakie ewentualnie moga byc objawy rozwalenia sie przegubu wewnetrznego.. gdzie taki przegub wewnętrzny mozna kupic po za ASO???
z gory dzieki za pomoc .
To sa objawy przegubu wewnętrznego. Było już o tym. Musisz dokładnie sprawdzić, który masz zużyty.
ogólnie wychodzi na to ze prawy stuka, ale jutro bede rozbieral wszystko sprawdzal , hania jest podniesiona i widac ewidentnie ze półoś lata lużno w wewnetrznym z prawej strony, ale gdzie kupic taki przegub nigdzie nie moge dostac a w aso to ceny z kosmosu.
W Piasecznie masz Inter-Cars
jc nie ma, japanmoto nie ma, hipol nie ma i wiele innch firm tez nie ma, tylko w aso uslyszalem odp = 900zl straszna cena ale jeszcze poszukam,.
wrocilem wlasnie z garazu i powiem wam ze sie troszke zdziwilem , a mianowicie jedno kolo stalo na twardym podlozu a drugie podnioslem i delikatnie puszczajac sprzeglo na 1 biegu nic sie nie dzialo znaczy sie nic nie stukalo az nie przekroczylem 5tys/obrotow to zaczeło delikatnie ale jak wrzócilem 5 bieg to zaczelo stukac od razu, mowie sobie ze pewnie to prawa strona bo ją najpierw podniosłem , tu byl przegub luzny ale podnosząc w taki sam sposob i robiąc taką samą procedure z druga stroną było identycznie, normalnie zgłupiałem,.... sprzegło nowe, biegi idealnie wchodzą, poduszki silnika niedawno robione , a moze cos w skrzyni sie stalo??? lsd czy moze jakies łożysko??? sam juz nie wiem.
W Konstancinie jest jeszcze jeden sklep mający części do japończyków. Jadąc od Wawy przez Powsin, jakoś przed torami w Konstancinie trzeba było w lewo uderzyć. Jak nie znajdziesz to mogę się dowiedzieć dokładny adres. W Piasecznie koło mleczarni też mają części do aut.
Że tak się podłącze do tematu to zapytam. Pan na diagnostyce powiedział,ze nie można ustawić kątów położenia kół w 5D to prawda? Jedynie zbieżność przód-tył.
Podłączam się do pytania. U mnie trzęsienie występuje przy przyspieszaniu na każdym biegu, ale tylko w przedziale 100-120 km/h. Drgania są odczuwalne jeżeli wcisnę mocno gaz, przy płynnym delikatnym przyspieszaniu prawie nie występują. Odczuwam też drgania przy mocnym skręcaniu w lewo przy dużych prędkościach. Diagnosta nie wykrył żadnych luzów w zawieszeniu, ale wydaje mi się, że ostatnio po wymianie drążka kierowniczego mogła być źle ustawiona zbieżność. Co może być powodem takiego zachowania?
Że tak się podłącze do tematu to zapytam. Pan na diagnostyce powiedział,ze nie można ustawić kątów położenia kół w 5D to prawda? Jedynie zbieżność przód-tył.
Prawda:)
witam wracajac do tematu , hmm niestety diagnoza nadal trwa , bylem na kilku stacjach diagnostycznych i wszystko sztywne w zawieszeniu , zero luzow, przegub wewnetrzny prawy wymieniony i zadnej poprawy, geometria sprawdzona, co do poduszek silnika to lewa od kierowcy na dole jest naderwana w poniedzialek naprawa i zobaczymy,. mam podejrzenia co do skrzyni biegow ale jak by sie jakies lozysko rozwalilo to by telepalo buda co jakis czas i stukalo (stuka tak jak rozwalony przegub zewnetrzny ale od strony skrzyni biegow pod nogami pasazera) ? , zero pomyslow , normalnie zaczynam sie zalamywac, czasami jedzie jak po szynach a czasami cos stuka z okolic skrzyni i telepie buda potem cichnie i znowu .... :(
lsd hmm to moze byc calkiem prawdopodobne ale czy warto to naprawiac?? jaki koszt moze tego byc i co ewentualnie moglo sie rozsypac przy lsd??
A ja bym postawił na przegub łączący dwie części lewej półosi w całość, ten który jest przykręcony do silnika. Przerabiałem to u siebie, wymieniłem na nowy i problem zniknął. Tylko to trzeba dokładnie sprawdzić, bo przegub nie jest tani.
a gdzie kupić taki przegub wewnętrzny poza aso??
za bardzo nie ma gdzie włąśnie :/ jest taka firma pod toruniem motomax robią przeguby pod zamówienie ale cen nie znam. W zamienniku cieżko o taki przegub kiedys miałem ale coś nie pasowało i sobie odpuściliśmy
skolopendra
05-05-11, 16:35
wewnętrzny
Ja kupowałem swój w Intercarsie. Pasuje od CRX Del Sol B16A2.