Zobacz pełną wersję : D16Z6 Coupe EJ1 - JDM zegary
Witam,
Poszukuję jakichkolwiek informacji odnośnie zegarów JDM.
Specyfikacja auta:
Nadwozie: Coupe V generacji
Silnik: D16Z6
Skrzynia: Automat
Koła: 185/60/14
Zegary:
-Czerwone wskazówki
-RPM Redline 7200
-Podświetlenie tarcz
-SRS
-kontrolka paliwa
-kontrolka pasów
-ABS
Jeżeli ktoś posiada VIN podanego auta które ma/miało takie zegary będę wdzięczny za informacje.
W odpowiedzi na poniżej zadane pytanie: Do czego mi VIN? Potrzebuję go by kupić nówkę zegary ;)
Zapytam przez czystą ciekawość… po co Ci VIN do tego?
Do czego VIN?
Aby zakupić w ASO nowe zegary dokładnie takie jakie przypadły mi do gustu. Fakt, mam takie/bardzo podobne z czerwonymi wskazówkami ale prędkościomierz jest z innego licznika i nie posiada sam w sobie podświetlenia.
Druga bardzo istotna dla mnie rzecz. Takie zegary nie mają śrubek mocujących tarcze co mi się bardzo podoba.
EH9 Ferio posiadało zegary z kontrolką otwierania drzwi w obrotomierzu mam takie zegary u siebie, wyskalowane do 180. Numeru VIN-u nie znam tamtej H. Ciekaw jestem ile Cie wyniosą takie zegary.
Oczywiście mówisz o japońskim ASO? Czy to już nadeszły czasy że graty na rynek japoński są ogólnodostępne na zamówienie w ASO?
Honda to Honda, ma znaczenie gdzie zamówisz? Z tej samej fabryki biorą, z tego samego magazynu.
Może z małym wyjątkiem, że Magazyn główny jest w Belgi (ten przynajmniej na Europe).
te zegary o ktorych piszesz pochadza z jdm eg4 vti z d15b. potrzebujesz vinu jakiegos d15b. chyba jeden akurat na allegro stoi, mozesz tez sprobowac odezwac sie do ralfa.
Masz fotkę tych zegarow? Chetnie je zobacze.
A tak w ogóle to chyba 5 gen w budzie coupe nie było w Japonii nigdy? Co?
Jestem ciekaw ceny, mi jak strzelił na parkingu w lampę usdm tylną to, to w aso krzyknęli mi 640 złotych (tak tak 640 złotych, za jedną lampę w poszycie auta), całe szczęście tydzień później wygrałem licytacje i kupiłem za 21,50 :D
Więc boje się pomyśleć o zegarach i ich cenie....
zegary uzywane kosztuja kolo 150$ do tego przesylka z usa pewnie kolo 40$ do tego ewentualne clo. nowe z pewnoscia sa jeszcze drozsze.
ale i tak kiedys je kupie ^^
No właśnie czy to Japan czy UE czy USA Coupe powinno być na stanie ;)
Powiadacie D15B... były jakieś D16Z6 z tego co słyszałem i takie bym wolał ze wzlędu na przekłamania prędkości.
nie bylo, jestem na 100% pewien, ze zegary o ktorych mowisz pochodza z eg4 jdm, sa wyskalowane do 180kmh, amen, innych nie bedzie.
sa jeszcze zegary z eg9 ferio jdm i z sira z bialymi tarczami i innymi gadzetami.
dajcie foto tych zegarów:)
http://civic5g.pl/printview.php?t=2167&start=0&sid=4d405b302bb28e6e8691f52a9dca4a15
prosze bardzo. klasyczny d15b jdm. sa zegary o ktorych mowa, climate control, szare wnetrze ze skladana kanapa.
Mam identyczne, tylko dodatkowo pod obrotomierzem czujniki otwierania drzwi.
No właśnie czy to Japan czy UE czy USA Coupe powinno być na stanie ;)
Powiadacie D15B... były jakieś D16Z6 z tego co słyszałem i takie bym wolał ze wzlędu na przekłamania prędkości.
A co ma silnik do przekłamań prędkości? Wydaje mi się, że na rynek jdm nie było żadnych d16z6 i innych tego typu pochodnych jedynie d15b.