PDA

Zobacz pełną wersję : D15B2 problem z silnikiem - slabo przyspiesza po wymienie uszczelki pod glowica

vnv_nation
08-01-11, 20:37
Mam problem i juz mnie zaczyna to meczyc bo nie wiem co jest grane.. honda civic d15b2, zalozony gaz (blos). Wszystko bylo fajnie, fajnie przyspieszal az wydmuchalo uszczelke pod glowica - okazalo sie ze byla felerna.. wytrzymala tylko 6 tys km. Po wymianie niby ok, ladnie rowno pracuje, oleju nie bierze kompletnie wcale, zaplon ustawiany na lampe.. ale to nie przyspiesza ;/ ostatnio liczylem to to mialo niecale 17 sek do setki.. nie wiem juz w czym moze tkwic problem, na benzynie tez nic nie jest lepiej.. wiec to nie jest kwestia regulacji gazu..

PeJot
08-01-11, 21:30
Może źle wyregulowany zapłon ...

vnv_nation
08-01-11, 21:48
Pisalem ze regulowany na lampe, na 100% wszystko jest jak powinno byc.. zreszta probowalem nim krecic metoda prob i bledow i zadnych lepszych efektow.. aha zalozony mam stozek, ale czyscilem go wiec napewno tu nie ma problemu.. juz nie wiem co moze byc nie tak..

jasiek09
08-01-11, 22:09
powiedziałbym w ciemno że masz przestawiony rozrząd ale wtedy byłby problem z ustawieniem zapłonu, napewno zapłon/rozrząd jest na znakach ?

vnv_nation
08-01-11, 22:37
A jest mozliwosc taka? Nie robilem tego sam bo rozrzadu sie nie tykam.. Tak jak mowie spalanie calkowicie w normie, rowno chodzi tylko jechac za bardzo nie chce tak jak powinien.. Generalnie juz tak przejezdzilem kilka tysiecy km, przyzwyczailem sie ;) co nie zmienia faktu ze mnie to irytuje ze sie honda z matizem scigam ;]

nikog0
09-01-11, 11:50
Może sonda lambda coś szwankuje i komp podaje bardzo bardzo ubogą mieszankę. Ale najbardziej prawdopodobne jest że podczas robienia koło głowicy, jakiś czujnik się uszkodził, bądź przewód od niego. W jakim stanie masz przewody, świece zapłonowe, kopułkę zapłonu i palec rozdzielacza.

Wygląda to na źle ustawiony zapłon, ale wykluczasz ten problem, więc trzeba szukać gdzie indziej.

vnv_nation
09-01-11, 17:17
Sonda nic do tego nie ma, auto jezdzi na gazie i ma zalozony blos wiec cala elektronika jest ominieta. Przewody i swiece nowe kopulka i palec tez, jak zaczalem szukac problemu to od tych rzeczy zaczalem.. dlatego juz do glowy mi nic nie przychodzi..

Moze mieszka ktorys z kolegow na slasku i mialby chwile czasu zerknac okiem na ta moja honde? Oczywiscie zaplacilbym

jasiek09
09-01-11, 18:24
jeśli umiesz ściagnać pokrywę zaworów to sprawdź rozrząd czy jest na znakach

Revoltec
10-01-11, 05:44
U mnie było to samo po wymianie uszczelki, tylko chodzil na wyższych obrotach troche jak subarak:D Po ustawianiu zapłony wszystko wróciło do normy