Zobacz pełną wersję : Pytanie o Swap do Civic 5D
Cześć mam do ciebie pytanie a może chce się dowiedzieć czy silnik H22A7 skrzynia biegów ze Szperą od accorda Wejdzie do Civiczka 5D 97r ? Jak narazie siedzi w nim 1.4 is 90KM ;/ Chodzi O Ten model czy do niego podejdzie ten Silniczek! http://katalog-samochodow.pl/img/honda-civic-vi-5d-1-4i-16v-55kw-1.jpg
ten civic przod ma prawie identyczny jak V gen, wiec H seria do niego jest tak samo mozliwa - i potrzebne sa wszystkie graty takie jak do przekladki H do V gena, czyli lapy i polosie (i jakies tam inne *******y)
Czyli mogę rozumieć że ten 212 KM silnik podejdzie do tej generacji a będzie coś trzeba przerabiać pod maską w nadwoziu no czyli uchwyty i wszystko
Jeden taki civ jeździ po Krakowie chyba że już się sprzedał.
http://www.civicklub.pl/fi/__vbb/showthread.php?8222-B18C4-VTi-H22A7-TypeR-Cairo
a to Wiem on był na Allegro za 17.5koła ale ja chciałem się dowiedzieć czy ten silnik można bez większego przerabiania włożyć do tego civiczka
Jeden taki civ jeździ po Krakowie chyba że już się sprzedał.
http://www.civicklub.pl/fi/__vbb/showthread.php?8222-B18C4-VTi-H22A7-TypeR-Cairo
teraz jeździ po lubelskim:p
Jest troche projektów w dziale Vgen z H22 poczytaj tam i popytaj. Do zmiany na pewno masz łapy i półosie. Ciasno jest w komorze bo to dość spory kawał silnika dlatego trzeba kombinować z upchaniem całego osprzętu. Hamulce to też podstawa. Po więcej info zgłoś się pod wskazany wcześniej adres.
Teraz takie głupie pytanie :) nie od rzeczy jaki Jest rozstaw śrub na felgach w tym cyviczku bo jak na razie to już sam nie wiem???
civic VTi MB6/MC2 rozstaw 4x114,3
kolego mi chodzi o 1.4 is 90Km jednostkę to nie jest VTi
Heble zmieniaj od razu jak przeswapujesz,inaczej moze być niebezpiecznie.
A nie latwiej i taniej rozbitego angola VTI i przeswapowac wszystko jak leci??
Ja wiem, ze mniej mocy ale tez duzo mniej kombinacji i rzezbienia. I komplecik sie robi od razu.
Heble oczywiście one na 1 miejscu 282 mm przód i 262 mm tył takie tarcze Powinny podejść one mają rozstaw 4x114 nie wiem znalazłem u Cairo za 800zł bo ja z okolic KRK i on widzę też także chyba się zainteresuje ! :)
Jeśli chodzi o Angola to nie jestem przekonany nigdy bo nie będę mógł go obejrzeć z bliska przed zakupem a tak to silniczek zobaczę dotknę :D . A przecież Forum to Kopalnia wiedzy i Pytań także zawsze można zapytać co i jak :)
Panowie Możecie mi Kogoś polecić Solidnego i W miarę taniego do zrobienia Swapu Hamulcy . Zrobiłbym sam wszystko mam co potrzebne Narzędzia miejsce tylko jakaś podpowiedź jak to i z czym to jeść ;)
Podepnę się pod temat, bo mam pytanie do zaspokojenia mojej czystej ciekawości. Otóż:
Przypuścmy, że chciałbym zmienić silnik w mojej hance, aktualnie siedzi tam sobie D14A8. Na jakie silniki (poza D14 i B18C4) mógłbym tam wsadzić przy najmniejszej ingerencji w to co już mam w aucie. Innymi słowy co (z Vtec) podchodzi najbardziej w sposób P&P (poza wspomnianymi)?
P&P mam na myśli bez przerabiania łap silnika, itp.
Pytanie 2, czemu nikt nie swapuje silników z nowszych hond - a mianowicie silników i-Vtec ?
jak to nikt nie swapuje. k20/k24
kilka dni temu przerabialem swapa d14a8 na b18c4, i ogolnie swap jest P&P, jednak trzeba posiedziec chwile nad wiazka, i zrobic ja z glowa, to nie bedzie problemow ;) jak by cos to pisz PW, to pomoge
swoja droga nie wiem czy jest sens robic swapa na cos innego. ew b16 z ek4.
A d16w4? Jest 125hp i na pewno w lepszym stanie niż d16z6. Jest vitek i jest potencjał na mody.
Ale z tego co pamiętam Mike, to nie miałeś swapować ;)
Pytanie 2, czemu nikt nie swapuje silników z nowszych hond - a mianowicie silników i-Vtec ?
Sa maniacy co swapuja. To tylko kwestia kasy...nie kazdy w auto warte 10-12k chce inwestowac 30:D
A robił ktoś swapa na 1.6 z ep2, to chyba d16v1. Wiele jest z tym rzeźby? Mi nie jest potrzebny jakiś k20, a po prostu jakiś mały przebieg i zadbany motor.
to sciagnij silnik z anglii, podobny przebieg cie wyjdzie, taniej i mniej rzezby
zakit Hondę w W-B już mam upatrzoną tylko teraz chodzi rola Transportu ;../ :confused: to nie takie Hop-Siup muszę znaleźć jakaś firmę która jeździ do WB-PL.
MikiFoto a Podobno miała być Seria ;d bez większych spraw przerabiania D16 można wepchnąć (K20 Duży appff) xD :D a tak wgl to co cię zabrało na swap. Powiem ci tyle że te 90HP mnie już Wkur***a więc nie chce nic mówić są to bardzo dobre siniki (prawie Brak V-TEC):mad: .
wb znaczy wielka brytania? :) jesli o to chodzi to jakis tydzien temu szukalem takiej firmy i znalazlem conajmniej 4, z tym ze ceny troche powalaja, niektorzy maja do zniesienia ale inni to wala sumy z kosmosu
Wb = wielka brytania . Tak teraz trudno o dobry transport ja znalazłem Hanię 98r za 850Funtów przebieg 92510 mil w bardzo dobrym stanie i teraz rola transportu
Hmm można By zabrać na kołach tyle że ja się zabardzo na tych papierkach nie znam bo nie chce aby mnie gościu Wyj****ł na czymś a później mieć problemy jakieś czy cuś
ale z czym problemy? przeciez tego i tak nie zarejstrujesz...
Vc5, mot, tax, chyba, że kupisz zarejestrowany. Dolicz prom lub tunel i paliwo. jak jest ładna to szkoda dac jakiemuś paputrakowi na pakę do tira. Może masz kogoś w Anglii to na wielkanoc Ci przywiezie :)
ona właśnie jest zarejestrowana muszę napisać emaila :) czy dało by się ją wyrejestrować.
ona właśnie jest zarejestrowana muszę napisać emaila :) czy dało by się ją wyrejestrować.
ALE PO CO!
kupujesz zarejstrowana i przyjezdzasz nia do polski i tyle cie obchodzi.
no to OK teraz tak skoro mogę nią przyjechać czyli teraz jakie papiery trzeba mieć skoro ona nie będzie rejestrowana w polsce A na Granicy trzeba coś mieć ???
dla ciebie najwazniejsze jest ubezpieczenie dzieki ktoremu mozesz wrocic do polski na kolach - samochod ma byc legalnie przygotowany do jazdy w angli - nie wiem dokladnie co tam trzeba ale muszisz to miec zeby wrocic. natomiast to co ty z tym samochodem sobie zrobic w polsce, guzik kogo obchodzi - mozesz postawic go sobie w ogrodku.
vc5-dowód rejestracyjny/karta pojazdu, mot-badanie techniczne, tax-podatek drogowy. Jakieś ubezpieczenie też będzie potrzebne, możesz nabyć tygodniowe lub miesięczne w Polsce jak znasz np. nr vin.
Spoko Teraz Wiem wszystko dziękuję wszystkim za Odpowiedzi
EDIT:
A ile można max wyciągnąć z B18C4 bez Turba ?
A z doładowaniem ???