PDA

Zobacz pełną wersję : bicie przy hamowaniu po uderzeniu w kraweznik

karas
08-01-11, 14:52
Jak w temacie jakis czas temu uderzyłem bokiem przedniego lewego koła przy skręconych kołach w krawężnik ( było slisko zamiast skrecic pojechałem prosto ) od tego momentu czuje mocne bicie przy hamowaniu. Po tym incydencie podniosłem auto sprawdziłem zawieszenie luzów brak sworznie ok. Czy jest możliwe aby skrzywiła mi sie tarcza po takim uderzeniu? do głowy przychodzi mi jeszcze łożysko ale koło kreci sie idealnie nic nie huczy itp. Czy wina bicia przy hamowaniu moze byc np przestawiona zbiezność?

reaktor
08-01-11, 15:07
u mnie po takim dzwonie był krzywy wachacz i sworzeń do wymiany i tez latało jak po*****e

podjedz do auto maxa niech zobaczą co jest nie tak

karas
11-01-11, 15:33
skrzywiony miałeś przedni górny wahacz i dolny sworzen do wymiany??? Mi powiedziano ze mam krzywa zwrotnice ale jakos ciezko mi w to uwierzyc:)

reaktor
11-01-11, 19:59
ja miałem dolny wachacz i sworzeń . Zwrotnica też może się uszkodzić od uderzenia, sam piszesz że miałeś skręcone koła .
Byłeś w auto maxi'e czy w jakiejś stodole?

karas
11-01-11, 20:18
u floryna

Nemereth
11-01-11, 20:28
Zwrotnice wygiąć to nie powiedziałbym, żeby było możliwe... Może i możliwe ale mało prawdopodobne.
To element lany i dość masywny więc myślę że prędzej rozbije sworznie i wahacz górny ewentualnie wygnie mocownia dolnego wahacza.

reaktor
11-01-11, 20:29
to podjedz jeszcze do jakiegos innego szpeca czy powie to samo