Zobacz pełną wersję : białe zegary honda civic
hej mam honde civic 1.5 16v 93 i szukam szkicu białych zegarów z obrotomierzem jakby ktos posiadał zdjecie szkicu to prosił bym o link lub przesałnie na adres kamilo1983@gmail.com
również bym sie przyłączył do prosby :)
zielaq@hondatorunklub.pl
http://www.lancia-kappa.com/civic/download/civ5gben.jpg
http://www.lancia-kappa.com/civic/download/civ5grpm.jpg
http://www.lancia-kappa.com/civic/download/civ5gkmh.jpg
http://www.dynamiitti.com/autodata/mpohjat.html#90crx
A może ktoś ma wzory takich tarcz ale bez obrotomierza - takie zegary jakie są w d13b2 :?:
chcesz ryzykowac ze zmiana tarcz? z tego co pisza na forum, to po zdjeciu wskazowek dzieja sie zyrki, kumpel moj, w vti zmienial tarcze i skonczylo sie na kupnie "nowego" licznika, jak chcesz to zrobic?
marcin EZG
07-01-07, 09:30
ryzykowna sprawa ,mozna naprawde w oka mgnieniu spieprzyc zegary,przemysl to lepiej:)
mnie tez kusil ten temat ale sie powstzrymalem
..a D13B2 mialy tez obrotki :))
chcesz ryzykowac ze zmiana tarcz? z tego co pisza na forum, to po zdjeciu wskazowek dzieja sie zyrki, kumpel moj, w vti zmienial tarcze i skonczylo sie na kupnie "nowego" licznika, jak chcesz to zrobic?
przeciez nie trzeba zdejmowac wskazowek
ryzykowna sprawa ,mozna naprawde w oka mgnieniu spieprzyc zegary,przemysl to lepiej:)
mnie tez kusil ten temat ale sie powstzrymalem
..a D13B2 mialy tez obrotki :))
ale mi chodzi o tarcze z d13b2 BEZ OBROTOMIERZA :P
marcin EZG
07-01-07, 16:32
aa to sory , w sumie do odwaznych swiat nalezy,jak nie zepsujesz to sie nie nauczysz hehe :) powodzenia
aa to sory , w sumie do odwaznych swiat nalezy,jak nie zepsujesz to sie nie nauczysz hehe :) powodzenia
Chyba ciągle się nie rozumiemy, ale nie chcę mi się już tłumaczyć.
EOT pozdr
marcin EZG
08-01-07, 15:49
w takim razie tez juz niewiem o co ci chodzi :) luzik
Radzio_WWL
08-01-07, 17:47
Heh... moze jako przestroge powiem swoje spostrzezenia... Poprzedni wlasciciel w mojej Hani zmienil zegary od predkosci... po tym zabiegu oszukiwaly o 10 km/h wiecej. Ja idac jego sladem i wiedzac ze i tak bede zmienial zegary zmienilem tarcze na biale we wskazniku paliwa, od tamtej pory wskazowka nie dziala :) podobno jest opcja zeby je przekladac przez wskazowki, ale jest duze prawdopodobienstwo zlamania wskazowek :D teraz mam zegary od d15b2 ale angola... co prawda wskazniki od automatycznej skrzyni sa mi zbedne ale jest ok, mi pasi taki motyw. Jesli chodzi o to czy d13b2 mialy obrotki to Tak... byly takie wersje. Pozdro
a czemu nie mozna zalozyc drugich tarcz na stare??
moze dobra opcja sa indiglo?
ja jak zakladalem(ale w eg8) to wksazowki musialem ruszyc, nie bylo innej opcji, ta od paliwa prawie mi sie obrocila dookola i wszystko ok.
może troszkę po czasie;) ale mam pewien sprytny patent na założenie białych tarcz zegarów bez zdejmowania wskazówek:) Wystarczy naciąć nakładkę tarczy na samym środku tak żeby nacięcie było centralnie i miało kształt "+" potem jak już się założy takową tarcze wystarczy ją posmarować klejem i wszystko będzie cacy;D. U mnie wyszlo znakomicie:D
[ Dodano: Sro 10 Sty, 2007 ]
aha jeszcze jedno nakladka powinna byc z nadrukowana na dobrej foli tak zeby światło przeswitywalo ze standardowych pozostawionych tarcz, również przez te białe .
a po jaka cholere sciagac wskazowki?
wystarczy troche pokombinowac i jest oki
a jesli ktos chce sciagac to proponuje uchwycic czyms(jakims chwytakiem) os wskazowki tak aby przy sciaganiu nie nadwyręzyc mechanizmu który porusza wskazówka(calosc podobna troche do dzialania silnika, są tam elektromagnesy, wystaczy cos przesunac i klapa, nie dziala albo oszukuje).
os wskazowi poprostu musi byc unieruchomiona, zarowno podczas sciagania jak i zakladania
pozdro
ps. zrobilem u siebie sciagajac wskazowki :bicie: heh, ale z "chwytakiem" wiec wszystko jest oki, u kumpla tez zrobilem ale juz bylem madrzejszy(?) ;) i nie sciagalem wskazowek, tez dziala