PDA

Zobacz pełną wersję : Parówa

Łukanio
06-01-11, 23:10
Piszę bo chciałbym dowiedzieć się Czy tak zwana Parówa coś tak naprawdę daję bo patrząc jak jest zamontowana to nie chce mi się wierzyc...

zakit
06-01-11, 23:35
a co ma jej zamontowanie do tego jak dziala? pozatym jak ma byc zamontowana?

Łukanio
06-01-11, 23:38
chodzi mi o to ze stozek jest po to by dostawał duzo powietrza a w tym miejscu nie ma go za duzo a poza tym powietrze powinno byc cieple czyli musialo by byc blizej silnika. dlatego sie pytam czy warto kupowac

zakit
06-01-11, 23:40
chodzi mi o to ze stozek jest po to by dostawał duzo powietrza a w tym miejscu nie ma go za duzo a poza tym powietrze powinno byc cieple czyli musialo by byc blizej silnika. dlatego sie pytam czy warto kupowac

kto ci takich bzdur na opowiadal ze powietrze powinno byc cieple? moze byc cieple ale zalezy dla jakiego efektu. fabrycznie dolot jest w tym samym miejscu - pozatym po to sie robi nawiew zimnego powietrza ze zderzaka zeby bylo tam powietrze i to w duzej ilosci.

thompson17
06-01-11, 23:43
Parówa to shit ogólnie mówiąc, przereklamowana jest ;)
pozdrawiam

Skowron48
06-01-11, 23:43
kto ci takich bzdur na opowiadal ze powietrze powinno byc cieple? moze byc cieple ale zalezy dla jakiego efektu. fabrycznie dolot jest w tym samym miejscu - pozatym po to sie robi nawiew zimnego powietrza ze zderzaka zeby bylo tam powietrze i to w duzej ilosci.

Zgadzam się, a jak nie ze zderzaka to przynajmniej odgrodzić taką zabawką:
http://www.civicklub.pl/fi/__vbb/showthread.php?87147-os%B3ona-do-par%F3wy-6g

Łukanio
06-01-11, 23:44
yhym rozumiem to prosze mi powiedziec czy warto kupowac:o

Nastek
07-01-11, 01:24
yhym rozumiem to prosze mi powiedziec czy warto kupowac:o

zamiast oemowego dolotu napewno warto

mayday-82
07-01-11, 10:12
Parówa to shit ogólnie mówiąc, przereklamowana jest ;)

powiedzał co wiedział a stożka nawet nie ma :p:p:p pzdr

skolopendra
07-01-11, 10:34
Czy tak zwana Parówa coś tak naprawdę daję

cudów nie oczekuj

thompson17
07-01-11, 10:39
powiedzał co wiedział a stożka nawet nie ma :p:p:p pzdr
to załóż parówe siwy i zobaczysz, słyszałem kilka opinii ludzi co ją mają i wszystkie są raczej na nie:rolleyes:

Nemereth
07-01-11, 10:59
Więc co proponujesz założyć ?

mayday-82
07-01-11, 12:13
to załóż parówe siwy i zobaczysz, słyszałem kilka opinii ludzi co ją mają i wszystkie są raczej na nie:rolleyes:

ludzie mówią, że nic nie daje a to nie prawda a ten dzwięk zasysanego powietrza??? hehe żartuje, najlepszą opcją jest CAI ale wersja tylko na sucha pore

thompson17
07-01-11, 14:40
no tylko dźwięk, drze morde aż miło :p
cai dobra rzecz ale jak zassie wode to będzie problem :D
http://www.civicklub.pl/fi/__vbb/showthread.php?57538-CAI-woda-problem&highlight=cai%2Bwoda

Nemereth
07-01-11, 15:04
A jak nie nalejesz benzyny do baku to będzie wiekszy problem :)
Sprzedaj auto, to tylko problemy.

jasiek09
07-01-11, 20:19
parówa daje sporo na dole i na środku,na górze bez zmian-tak wynika z wykresu który zamieścił jeden z userów parówa vs wkładka

mayday-82
07-01-11, 23:33
parówa daje sporo na dole i na środku,na górze bez zmian-tak wynika z wykresu który zamieścił jeden z userów parówa vs wkładka

i to jest na plus, przeciez nikt nie jeżdzi cały czas na vtecu

zakit
07-01-11, 23:38
i to jest na plus, przeciez nikt nie jeżdzi cały czas na vtecu

jak masz jezdzic na dole to i seryjny dolot da rade...

thompson17
07-01-11, 23:52
jak masz jezdzic na dole to i seryjny dolot da rade...
patrząc w ten sposób to nic nie robić z samochodem bo i tak da rade jeździć...

jasiek09
07-01-11, 23:56
http://img703.imageshack.us/img703/6827/par4.jpg

zakit
08-01-11, 00:02
patrząc w ten sposób to nic nie robić z samochodem bo i tak da rade jeździć...

nie raczej chodzi o to ze nie warto cos robic, w zaleznosci do czego ma sie samochod - modzac go ja mysle o wysokich obrotach a nie o niskich - bo na niskich jezdzac nie ma po co modzic, bo i tak nie ma zadnego efektu...

ustawiasz sie na swiatlach i mowisz ze jedziemy tylko do 3k rpm bo taki mody sobie zrobiles? no prosze cie...

reaktor
08-01-11, 00:45
bo na niskich jezdzac nie ma po co modzic, bo i tak nie ma zadnego efektu...

.

bez sensu jest to zdanie

po to modzisz zeby były efekty
lepsza dyamika na niższych obrotach bardzo przydatna w miescie , kiedy żadko gdzie jest miejsce zakręcic pod 8 tys
zanim wkrecisz sie na wysokie obroty masz chyba niskie
i to one najbardziej przeszkadzają w hondzie bo seryjnie jest dosyć mułowata na dole
więc raczej poprawiał bym dół a nie góre

mayday-82
08-01-11, 12:32
dokładnie Hondy mają słyby dół więc wszystko mówi samo za siebie, wiadomo jak ktoś modzi pod wyścigi to już inna wtedy jest bajka

zakit
08-01-11, 17:44
jak masz slaby dol to jest redukcja od tego, wiec przestan marudzic ze kiedys sie musi tam dokrecic, jak masz 2k na 4 tym to wrzuc sobie 2 albo 3 i bedziesz mial wyzsze...

nie wiem jak ty ale ja po miescie nie musze miec super dynamiki, bo po to moge zredukowac.

ziolek19990
08-01-11, 21:53
jak masz slaby dol to jest redukcja od tego, wiec przestan marudzic ze kiedys sie musi tam dokrecic, jak masz 2k na 4 tym to wrzuc sobie 2 albo 3 i bedziesz mial wyzsze...

nie wiem jak ty ale ja po miescie nie musze miec super dynamiki, bo po to moge zredukowac.

dobrze mówi , polać mu :)

pwl
09-01-11, 00:47

Z drugiej strony fajna jest kupa momentu na dole, kiedy nie kręcisz, a samochód po prostu się odpycha.

zakit
09-01-11, 01:59
Z drugiej strony fajna jest kupa momentu na dole, kiedy nie kręcisz, a samochód po prostu się odpycha.

trzeba przyznac ze czasami tak, ale od kiedy mam hanke poprostu tak nie robie, od tego sa diesle i inne tapczany... ;)

konstruktor
09-01-11, 02:16
Osobiście uważam że montaż parówy u mnie w w EK3 wyszedł na duży plus ! Natomiast musiałem się uczyć "na nowo" wciskania pedału gazu - tak jak już wielokrotnie było pisane w innych tematach o parówie simoty .
Dodam że miałem zamontowaną seryjną słomkę a nie wydech , gdy założyłem kolektor 4-2-1 i 2" dopiero wtedy parówa pokazała na co ją stać , ale nauka dodawania gazu była znów konieczna. No i mając parówę simoty przy obecnych kałużach nie musisz się za bardzo bać że zassie wodę.

Grzechuuu
09-01-11, 11:01
E tam, w mieście często korzysta się z "Dołu" a żeby nie redukować po prostu lepiej wcisnąć gaz, i uczucie jak się zbiera od dołu jest bardzo fajne...
Na Dobrym dolocie nieporównywalnie lepsze niż na serii...

skolopendra
09-01-11, 11:40
dokładnie Hondy mają słyby dół więc wszystko mówi samo za siebie,

zwiększ pojemność, to się przekonasz czy tak jest :)

w mieście często korzysta się z "Dołu"

bez wątpienia tak ,dlatego tylko skrzynia nie parówka, która jest niedoróbką komory rozprężnej