Zobacz pełną wersję : lusterka nie elektryczne + tweetery od vti?
Witam
Mam problem, chce zakupic głosniki wysokotonowe od wersji vti ,w trójkąty przy lusterkach , do mojej biednej wersji bez elektryki lusterek.
Jak wiecie sterowanie lusterek jest wtedy obslugiwane przez wystającą dźwigienkę :)...
Postanowilem zrezygnowac z tej regulacji i wmontowac w te miejsca wyzej wspomniane glosniki.
Pytanie! Czy da się usunąć tą wystającą dźwignię? inaczej mówiąć czy uda mi się w to miejsce wmontować orginalne głośniczki od vti?
Pytam z niecierpliwości bo jutro i tak wszystko się okaże namacalnie, ale może ktoś z Was miał takie doświadczenie :)
Był na forum taki opis, tą dźwignię do sterowania lusterkami można zdemontować i wstawić tweetery. Tylko jak potem chcesz ewentualnie skorygować ustawienie lusterek?
A moze zapoluj na elektryke?;)
@comatose
lusterka ustawiasz raz, dwa razy przez okres użytkowania auta... a można je ustawić dotykając bezpośrednio szybki lusterka :) = jednorazowy dyskomfort :)
nie zależy mi na elektrycznej regulacji lusterek bo koszt jest niewspółmierny do użyteczności :)
Dokladnie - jak bedziesz musial przestawic lustro to popchniesz je i tyle ;) Poza tym ja lustra ostatnio ustawialem... no wlasnie :D
A może zrobić tweetery w przednich słupkach a regulację zostawić? Taki mod był już na forum.
Dokładnie tu: http://www.civicklub.pl/fi/__vbb/showthread.php?59363-FOTOINSTRUKCJA-zabudowa-tweeter%F3w-w-s%B3upkach-w-5D.
Można się aż tak nie bawić tylko zamontować w oryginalnych obudowach jakieś tweetery a zrobić otwór w słupku tylko na kabel.
Prawdę powiedziawszy żaden tweter nie wygląda tak fajnie jak ten w OEM obudowie. Sa pierwszorzędne.
Ten oemowy ma małą średnicę, trzeba rzeźbić jak chce się coś większego wrzucić.
Ja lusterka reguluję chyba codziennie, na nic nie zamieniłbym elektrycznej regulacji ;)
Jak samochodem jeżdżą 2 osoby, to elektryka lusterek niezbędna :D Tak jak @comatose mówi, za nic bym nie oddal ;D
Ale kolega pisał ze jeździ sam i mu to nie przeszkadza. Ja mam obudowy OEM a w środku zupełnie inny głośniki i wpakował się ok więc się da wyrzezbic.
ale może ktoś z Was miał takie doświadczenie
oj miałem lusterka elektryczne założone długi czas nie podłączone to Kur****wica mnie brała bo za każdym razem musiałem po myciu wysiadać i biegać przestawiać, poza tym jakaś cipka na parkingu która będzie przechodzić obok specjalnie przestawi lusterko ... w końcu okaże się że lusterka przestawiasz często :) wiem że elektryczne lustra są drogie ale może jednak warto je zamontować w tym przypadku ?? i wartość auta wzrośnie :)
Ja tam na Twoim miejscu bym elegancko zastąpił dzwigienkę (zgrabnie skrócić) i zastąpić tweetami z vti.
Jeżeli jeździsz sam i nie zamierzasz się szybko z autem rozstawać to warto !
Muzyki w aucie słuchasz znacznie częściej niż manewrujesz z lusterkami:)
Ja proponuję rozwiązanie jakie mam u siebie:
http://images33.fotosik.pl/384/49eabb6ac2fbcea5.jpg
Zostaje regulacja manualna a tweeterki są:cool: