Zobacz pełną wersję : Wygodne foteliki - propozycje ;)
Z racji tego iż jestem nowy na forum chciałbym wszystkich serdecznie powitać ;d
Od jakiegoś czasu bardzo napaliłem się na Honde 5gen i dlatego w najbliższym czasie myślę że zawita ona w moim garażu. Będzie to moje pierwsze autko, ale myślę, że to będzie dobry wybór :rolleyes:
No ale koniec tych romantycznych historyjek. Mianowicie powoli myślę już co by wypadało zmienić w takiej serii, dlatego myślałem o fotelach. Jestem jakby to powiedzieć laikiem na temat samochodów, lecz czytając to forum sporo już wyniosłem wiedzy :p
Chciałbym się dowiedzieć jakie byście polecili Foteliki do takiej Hondy 5gen w Hb. Rozumiem że jeśli będzie to Hatchback to muszą być foteliki z funkcją składania. Gdzieś wyczytałem że bardzo wygodne są fotele od Preludy lecz nie wiem dokładnie od którego modelu. Noi jeszcze jedno pytanko czy jest dużo roboty z przerabianiem szyn pod nowe siodełka, no chyba że od niektórych modeli pasują bez jakichkolwiek przeróbek ;)
Preludy lecz nie wiem dokładnie od którego modelu.
IV Gen.
Noi jeszcze jedno pytanko czy jest dużo roboty z przerabianiem szyn pod nowe siodełka, no chyba że od niektórych modeli pasują bez jakichkolwiek przeróbek
Dużo może nie..ale trzeba podstawy spawania, dobre operowanie szlifierką i pomysł jak wrzucić obce stołki do naszego pojazdu :cool:
Dużo może nie..ale trzeba podstawy spawania, dobre operowanie szlifierką i pomysł jak wrzucić obce stołki do naszego pojazdu :cool:
owszem prelude IV gen, sa strasznie wygodne - mam takie u siebie.
tyle ze ja tam spawania ani operowania szlifierka raczej nie potrzebowalem do tych szyn...do innych moze tak ;)
Ja też nie używałem spawarki a robiłem 2 modele Recaro w dwóch różnych Preludach. Ale szlifierka przydatna była.
Jak chcesz komfortowe to od Prelude IV fakt, ale jak chcesz jakieś bardziej kubełkowe to Recaro Speed, Recaro z ATR, DC2, EP3 ;)
Po za konkursem, dlaczego pierwszy mod to fotele, ma być? :p
bo nie licząc kierownicy to właśnie z fotelami jest najdłuższy kontakt ;)
tyle ze ja tam spawania ani operowania szlifierka raczej nie potrzebowalem do tych szyn...do innych moze tak
..nie miałem na myśli foteli od pralki ;)
Po za konkursem, dlaczego pierwszy mod to fotele, ma być?
Wcale się nie dziwię ja po przejechaniu 200 km V genem miałem go dosyc dzięki tym plackowatym fotelom :p
Ja też nie używałem spawarki a robiłem 2 modele Recaro w dwóch różnych Preludach. Ale szlifierka przydatna była.
Wszystko zależy gdzie kubły wcześniej jeździły.. przy przerabianiu moich foteli od STI było ostro ze szlifierką, wiertarką stołową i migomatem :mad:
Po za konkursem, dlaczego pierwszy mod to fotele, ma być?
Jakby to powiedzieć jestem dość wygodnicki i wolałbym nie odczuwać zmęczenia po kilku godzinach jazdy samochodem :p
Czytałem właśnie że krzesełka od Subaru STI są prze-wygodne lecz jak na moją kieszeń troszku za drogawe i dlatego skusze się chyba na te od Pralki.
Na początek wszystko co będę miał wydam na kupno autka, aby było w jak najlepszym stanie, dlatego na początek nie będę dużo modził.
Posługiwanie szlifierką i spawarki mam w miarę opanowane więc myślę, że nie będzie zbyt dużego problemu.
Baardzo podoba mi się wstawienie Tunelu od Preludy, bardzo fajnie to wygląda i chyba będe się do tego przymierzał po zmianie fotelików.
jak sie nie myle to gdzies na forum jest fotostory jak wstawic fotele z preludy do civica i nic tam trudnego nie ma wiec poradzisz sobie a zadowolony bedziesz napewno. WIdze ze w dobrym kierunku idziesz bo tunel z preludy w civicu robi wrazenie ale tam juz wiecej zabawy bedzie.. bo nic nie pasuje:p
Lubie majsterkowanie więc, może coś wykombinuje ;d Gdybym tego nie lubił nie zapisałbym się do szkoły Mechatronicznej ;) Nio tylko są minusy bo przez to że nie chodzę do pracy nie będe miał za wiele pieniędzy na nowe zabawki do Hondziny :-|
Jak sobie pomyśle co ja bym kupił i jakby to razem wszystko wyglądało to mnie ciary przechodzą :D No ale niestety kasa mnie od tych marzeń powstrzymuje :(
Jak sobie pomyśle co ja bym kupił i jakby to razem wszystko wyglądało to mnie ciary przechodzą No ale niestety kasa mnie od tych marzeń powstrzymuje
Witam w klubie;d
Jeśli mam coś zaproponować zanim kupisz auto... celuj chociaż w 1.6 bo 1.5 szybko Ci sie znudzi;p
1.6 trudno dostać, a jeśli już jest to za kosmiczną cene, jeśli miałbym większy budżet to czemu nie, ale myślę, że na pierwszego furacza silniczek 1.5 w zupełności wystarczy. Troszkę pisałem z CroX z tego forum noi podesłał mi filmik jak się buja jego 1.3 po przeróbkach i leci bardzo przyzwoicie, dlatego poważniej rozważam opcje 1.3, no ale zobaczymy jak to będzie jeszcze ;)
pamietaj ze jak kupisz 1,6 na 1szy silnik to tez ci sie szybko znudzi ;)
Dlatego przymierzam się bardziej ku 1.5 i myślę że na tak mały samochód w zupełności starczy. Mitsubishi Colt CA0 1.3 mojej siostry jest bardzo zrywne dlatego myślę że 1.5 w takim civicu będzie idealne :)
maniak2007
06-01-11, 19:02
yyyyy, to chyba temat o fotelach a nie silnikach:confused::confused::confused:
Maximus1919
07-01-11, 00:24
http://www.civicklub.pl/fi/__vbb/showthread.php?9184-Fotele-z-preludy
proszę bardzo ;)