Zobacz pełną wersję : Filtr oleju d16y7
Zakupilem olej plus filtr oleju do mojej hani z silnikiem d16y7.Filtr kupilem Nippartsa o numerze J1317003.Moglby mi ktos powiedziec czy dobry kupilem??Bo wykrecajac stary filtr zauwazylem ze stary jest troche inny ogolnie zalozony byl jakis polski zamiennik i nie wiem czy ten co kupilem Nippartsa jest na 100% dobry dla mojej hani :p Z gory dzieki za pomoc :D
skolopendra
05-01-11, 17:42
Bo wykrecajac stary filtr zauwazylem ze stary jest troche inny
nie szkodzi .powinien pasować
To znaczy gwint pasuje ale czy bedzie sprawowal swoja rolę tak jak powinien??:)
skolopendra
05-01-11, 18:01
ale czy bedzie sprawowal swoja rolę tak jak powinien??
nie szukaj dziury w całym :confused:
zawsze możesz kupić go w aso :rolleyes:
Nie no jak cos robie w mojej hani to chcialbym robic to na tiptop:)
skolopendra
05-01-11, 18:20
robic to na tiptop
skoro tak to nie kupuj tanich podzespołów hondy tego nie lubią :rolleyes:
Myslalem ze to dobry filterek bedzie...zawsze jak jezdze to motoryzacyjnego u mnie "4cars" to jak cos kupuje to to co najlepsze nie staram sie oszczedzac na czesciach...to gdzie lepiej kupowac?
to gdzie lepiej kupowac?
na forum albo w reszcie internetu
W ASO możesz filrt kupić, to nie majątek.
ale temat
aż ot zrobie to może ktoś to skasuje
niedługo zaczniemy zastanawiać się czy zapach samochodowy firmy "A" jest dobry do Hondy czy może zapach firmy "B" jest bardziej cool i lepiej go nasz samochód przyjmnie i bedzie dzięki temu szybszy i ekonomiczniejszy
bednar_ek35
08-01-11, 10:08
chłopaki dobrze ci radzą,jeżeli nie jesteś pewien to idz do ASO lub zajrzyj tu http://www.civicklub.pl/fi/__vbb/showthread.php?97355-S-Filtry-oleju-HAMP
ale temat
aż ot zrobie to może ktoś to skasuje
niedługo zaczniemy zastanawiać się czy zapach samochodowy firmy "A" jest dobry do Hondy czy może zapach firmy "B" jest bardziej cool i lepiej go nasz samochód przyjmnie i bedzie dzięki temu szybszy i ekonomiczniejszy
Żeś wykazał się inteligentnie.
Śmiechem żartem zapach jest ważny ale to już indywidualna sprawa. Pomyśl sobie, że zamykasz licznik na ruchliwej drodze i chce Ci się kichać bo zapach jest drażniący i tak trafiasz do trumny ;)
Zakupilem olej plus filtr oleju do mojej hani z silnikiem d16y7.Filtr kupilem Nippartsa o numerze J1317003.Moglby mi ktos powiedziec czy dobry kupilem??Bo wykrecajac stary filtr zauwazylem ze stary jest troche inny ogolnie zalozony byl jakis polski zamiennik i nie wiem czy ten co kupilem Nippartsa jest na 100% dobry dla mojej hani :p Z gory dzieki za pomoc :D
Do Hond 88-2001 będzie pasował i działał poprawnie jeden typ filtra np. polecam Knecht'a OC115, który posiada zaworek zwrotny tak jak i Hamp i kontrolka oleju szybko gaśnie.
A Nipparts'a widziałem i nie wydaje mi się żeby był tak badziewny jak Filtron'y ...