Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : Ustawienie swiatel angel eyes

dymek91
05-01-11, 00:53
Witam :) Panowie i Panie podpowiedzcie jak dobrze ustawic swiatelka sonar angel eyes black poniewaz jest tam kilka srobek do regulacji na klucz rozmiar 8 i nie wiem ktora jest do czego :)

Przy okazji jeszcze jedno pytanko... Nie dziala mi jedno swiatlo mijania, postojowe dziala dlugie tez (w obu lampach) a drogowe dziala tylko w jednej wie ktos co moze byc przyczyna? Zarowka jest ok i kable i kostka tez...

nigga_5g
05-01-11, 07:08
Z tego co pamiętam, śruby od zewnętrznej strony (te, do których jest utrudniony dostęp), służą do regulacji góra/dół, a te od strony wewnętrznej - prawo/lewo.

embargo
05-01-11, 09:54
Był już taki temat, poszukaj.

kuba_guzik110
05-01-11, 14:00
stan sobie przodem do jakiejs sciany np w garazu i pokrec kazda srubka zobaczysz co się bedzie działo i sam dojdziesz która jest do rególacji

szukaj przyczyny w zarowce ewentualnie w kablach, albo moze masy nie ma

martin86
05-01-11, 14:59
ale zeby nie ustawil tak ze kazdego bedzie razil

Wojtec12345678
05-01-11, 22:27
na stacje jedź! 20 zł biorą

dymek91
06-01-11, 10:42
Dzieki :) Mozna zamknąć temacik:) Pojade na stacje.

tomalacivic
06-01-11, 10:54
Witam!! chciałem się dołączyć do tematu związanego z lampami sonar Angel eyes koledzy miałem ten sam problem jakoś mi się udało ustawić te lampy jedna tylko trochę do dołu świeci kwestia chęci i czasu ale co do stacji to nie wiem czy będzie mu się chciało ustawić te lampy za 20 zł bo sam wiem jak trudno jest się dostać do zewnętrznych śrub chyba ze jakiś znajomy to będzie chciał wiec życzę powodzenia:)

kanio1
09-01-11, 15:32
u mnie na stacji ustawiaja swiatla za darmo (jak sie robi u nich przeglad). Ogolem zeszlo facetowi ponad 20 minut nad ustawianiem angelsow a i tak nie do konca dalo rade ustawic :( (angel+xenon)
ale swieci zdecydowanie lepiej po ustawieniu :D

Landryn
11-01-11, 19:57
Kanio1 a nie dowalil l sie diagnosta do zenonow na przegladzie ze nie fabryczne , brak spryskiwaczy etc.... ??
Dymek91 co do nie swiecenia to jesli zarowka jest OK to na 90% polaczenie pomiedzy tymi przejsciowkami od angelsow. Sprawdz sobie polaczenia w tych kostkach bo u mnie bylo podobnie.

dymek91
11-01-11, 20:07
Spoko dalem rade, okazalo sie ze bezpiecznik jednak... A na ustawienie jade jutro ;)

Wojtec12345678
12-01-11, 22:33
kwestia chęci i czasu ale co do stacji to nie wiem czy będzie mu się chciało ustawić te lampy za 20 zł bo sam wiem jak trudno jest się dostać do zewnętrznych śrub chyba ze jakiś znajomy to będzie chciał wiec życzę powodzenia:)

Ode mnie wziął na sześciopak :) powiedział że tak wyjdzie mi taniej :)

dymek91
12-01-11, 23:56
Odświeżając temat nie wiecie moze jaki rodzaj zarowki xenon bedzie pasowal do angel eyees bo chodzi o to ze banka zarowki nie miesci mi sie w obudowe...

tzn moze inaczej nie rodzaj ( bo wiem ze h1) tylko rodzaj firmy...

Wojtec12345678
13-01-11, 00:23
tzn moze inaczej nie rodzaj ( bo wiem ze h1) tylko rodzaj firmy...

Każde H1 musi pasować!

Słyszałem o przypadkach że przy niketórych angelsach aby wlazł xenon trzeba coś tam przypiłować,może jest i tak u Ciebie :)

Landryn
13-01-11, 07:25
Ja mam w Angelsach zwykle zarowki (nie zarniki ksenonow) H1 Philips Crystal View. DAja biale swiatlo i nie kosztuja tyle co ksenony i oczywiscie sa legalne :)

raggaman
13-01-11, 09:41
Co do ustawień tych lamp to powiem krótko - kupa straszna.. miałem kiedyś takie lampy..nawet w 2 autach ( obydwa kupione z tym gównem ) soczewki oświetlały gwiazdy..albo krzaki i regulowanie pomagało dopóki regulacje przestały działać :mad:

dymek91
13-01-11, 12:50
Każde H1 musi pasować!

Słyszałem o przypadkach że przy niketórych angelsach aby wlazł xenon trzeba coś tam przypiłować,może jest i tak u Ciebie :)

dzieki , masz racje duzo nie brakuje zeby go tam wcisnac, przypiłuję troszke i zobaczymy...

Landryn
13-01-11, 20:26
soczewki oświetlały gwiazdy..albo krzaki i regulowanie pomagało dopóki regulacje przestały działać
Gwiazdy ? Krzaki ? A przykreciles wogole lampy do samochodu? Uzywam juz 1.5 roku ustawiane byly raz po montazu i jest OK a nawet lepiej niz na
tych co mialem wczesniej (fabrycznych) . Soczewka kieruje strumien swiatla wiec nie ma mozliwosci o rospraszaniu swiatla.

raggaman
15-01-11, 22:07
A przykreciles wogole lampy do samochodu?

No idiotą nie jestem :cool:
W Audi Sonary były na tyle beznadziejne, że pierwsze co zamieniłem na poliftowe Valeo po czym skończyły się moje kłopoty z oświetleniem. Lampy parowały i soczewki świeciły jak chciały. Regulacja tych lamp pomagała tyle co nic.. Koledze z forum A4 soczewka sama wypadła z jednej lampy :rolleyes:

Civica kupiłem z Sonarami z czarnymi odbłyśnikami..( oczywiście lampy były przykręcone do auta ) świeciły podobnie jak poprzednie. Wleciały oryginalne.

Wojtec12345678
15-01-11, 23:05
No idiotą nie jestem :cool:
W Audi Sonary były na tyle beznadziejne, że pierwsze co zamieniłem na poliftowe Valeo po czym skończyły się moje kłopoty z oświetleniem. Lampy parowały i soczewki świeciły jak chciały. Regulacja tych lamp pomagała tyle co nic.. Koledze z forum A4 soczewka sama wypadła z jednej lampy :rolleyes:

Civica kupiłem z Sonarami z czarnymi odbłyśnikami..( oczywiście lampy były przykręcone do auta ) świeciły podobnie jak poprzednie. Wleciały oryginalne.

Chłopie skąd tyś się urwał!!!
Nie pochwalam kupna tych lamp bo sam je mam i wiem jakie to badziewie ale nie przeginaj ok?
Lampy da się ustawić,są problemy z dojściem do śrub to prawda,ale da się je ustawić
Jeżeli w pierwszym aucie powychaczały się śruby z mocowań to nie dziwota że się ustawić nie dało
A w drugim przypadku najwyraźniej poprzednik musiał już grzebać w nich

p.s. zgadzam się z parowaniem

raggaman
15-01-11, 23:31
Chłopie skąd tyś się urwał!!!

Takie teksty to zostaw dla kolegów :cool: Przeważnie ludzie się nie urywają..a żyją i mają jakieś doświadczenia, ja opisuje swoje z produktem marki Sonar. Jeśli Ty masz bardziej pozytywne to pozostaje mi tylko pozazdrościć .

ale nie przeginaj ok?

Z czym..że endzels, devil i inne xxx lajty z Chin to syf ? Nie przeginam.. znam masę osób, które pluło w brodę po zakupie i użytkowaniu tych paździerzaków.

Lampy da się ustawić,są problemy z dojściem do śrób to prawda,ale da się je ustawić
Jeżeli w pierwszym aucie powychaczały się śruby z mocowań to nie dziwota że się ustawić nie dało

Nie wiem czy się powyhaczało czy nie.. chodzi o sam fakt gównianej regulacji tych lamp .

Wojtec12345678
16-01-11, 00:05
Z czym..że endzels, devil i inne xxx lajty z Chin to syf ? Nie przeginam.. znam masę osób, które pluło w brodę po zakupie i użytkowaniu tych paździerzaków.

Nie z tym że to badziewie bo o tym to sam wiem tylko o tym że nie da się ich ustawić... musiałeś mieć trefne egzemplarze

Landryn
16-01-11, 12:36
Ja ustawialem dlugo ale jak ustawilem swieca *****iscie do dzis. Dostep do wymiany zarowek straszny ale troche przerobilem i jest ok :cool:. Nie narzekam wiec , co do parowania to faktycznie jedna lampa od nowosci parowala ale tylko troche tak od dolu. To tyle jesli chodzi o moja opinie o tych lampach.

sensej
13-10-11, 10:25
Z tego co pamiętam, śruby od zewnętrznej strony (te, do których jest utrudniony dostęp), służą do regulacji góra/dół, a te od strony wewnętrznej - prawo/lewo.
musze podniesc prawą strone do góry, z racji tego ze dostep do śruby jest trudny to najpierw chce zapytać, czy żeby podnieść światło do góry to musze wkręcać czy odkrecać ?

Electros
14-10-11, 17:42
odkręcać.

Andrew98
19-10-11, 16:26
Nie dziala mi jedno swiatlo mijania, postojowe dziala dlugie tez (w obu lampach) a drogowe dziala tylko w jednej wie ktos co moze byc przyczyna? Zarowka jest ok i kable i kostka tez...

Ja miałem tak że raz łączyło jedno a raz nie i okazało się że kabelek jeden się lekko zsuwał z lampy poprawiłem go wcisnąłem mocniej i jest ok