Zobacz pełną wersję : lekki zamach...
krzysiek civic
04-01-11, 21:22
Nie wiem czy dobry dział wybralem bo nei wiem w którym by to pasowalo..gdzie moge odelzyc i wywazyc koło zamachowe?? Jestem ze Śląska ale wysyłka tez wchodziw gre.. oczywiscie jak wiadomo niedrogo
skolopendra
04-01-11, 21:29
http://allegro.pl/tuning-lekkie-sportowe-kolo-zamachowe-fiat-126p-i1393174771.html
szukaj w google :confused:
krzysiek civic
04-01-11, 21:34
ogladalem to ale troszke dorgo chyba... mzoe cos taniej sie znajdzie
skolopendra
04-01-11, 21:36
taniej co najwyżej możesz sobie wystrugać
http://allegro.pl/exedy-hf501-kolo-zamachowe-honda-d16-d15-i1398055460.html
krzysiek civic
04-01-11, 21:42
widzialem oferty za 50-60 wiec struganie bedzie zbedne... a ladowani tego co podales to setupu raczej nie wyczynowego bylo by zbedne chyba ze jedynie szpanerskie
50-60 to chyba tylko za seryjne...
a co w tym kole co dal skolo, jest takiego super ze tylko wyczonowe?
a ty robisz setup taki ze jest roznica miedzy wyczonowym kolem, a kolem szpanerskim?
calkowity koszt wykonania kola u otoczaka to okolo 180-200zł. wiec czego ty jeszcze chcesz?
btw poszukaj tematow bo bylo milion razy o tym.
i ja poproszę o różnicę między kołem szpanerskim a normalnym..:confused:
krzysiek civic
04-01-11, 23:15
no jesli widze ze odelzenie kosztuje 140.. a to tutaj ponad 600..to jaka jest roznica?
domyslam sie jaka bedzie odpowiedz.. ale pcozekam
odelzenie kosztuje okolo 200 a nie odelzone...a to roznica - niewielka ale jednak.
roznica jest taka ze to jest exedy a nie oem.
podsumowujac roznica jest w nazwie, i cenie - i jeszcze drobnej rzeczy jak pewnie jakosc i inne duperele...
odelzyj swoje i tyle na temat.
nie wiem czego tu nie da się zrozumieć Odelżone to seryjne oem koło obrobione w taki sposób że ma mniejszą wagę Czyl gość bierze serie i na tokarce ją obrabia i tyle a exedy to już gotowy odelżony zamach Zasadnicza różnica więc jest taka że to pierwsze jest przeróbką a to drugie gotowym produktem. Z przeróbkami jak wiadomo bywa różnie i musi to robić gość z głową i mieć o tym pojęcie a co ważniejsze takie koło wyważyć Opinie obu tych rozwiązań można poszukać tu na forum bo temat nie raz już był wałkowany
Przerobka jest bardzo dobrze wywazona przez Otoczak robil polowe lekkich zamachow na Civicklub'ie :p:p
Dobry mod w kazdym aucie,cena tez dobra;)
a roznica miedzy oem a dedyk lekkim w materiale z ktorego jest zrobine,inne oddawanie ciepla etc.
Byl temat na forum o tym.
kristico86
06-01-11, 20:03
wala do otoczaka :D