PDA

Zobacz pełną wersję : Problem z Zegarami Integry w Civic EG...Kontrolka Ciśnienia Oleju i dodatkowe kable

...Bartuś...
04-01-11, 14:40
Witam...Mam następujący problem.Założyłem u Siebie zegary z Integry,lecz mam 2 problemy.

1.Podczas wypinania pinów z kostki zetknęły Mi się kable,po czym po podłączeniu okazało się że pomimo poprawnego ułożenia pinów w kostkach i sprawdzeniu żarówki nie mam kontroli Ciśnienia Oleju?Czy w jaki kol wiek sposób da się ten czujnik spalić??Ew.jak sprawdzić co jest przyczyną??

2.W moich kostkach są kable które nie są opisane na schemacie i w ogóle Ciężko znaleźć od czego są:

A mianowicie:

Biało/Zielony-Światła Awaryjne -Hazard Light(Prawda podobnie)
Zielono/Czerwony-Rezerwa Paliwa(Prawda Podobnie bo drugi jest od hamulca ręcznego)
Zielono/Czarny-??

Z góry dziękuję gdyby ktoś wrzucił schemat pinów z europejskiego Civic EG najlepiej EG6/EG9

piroman
04-01-11, 16:57
Ad. 1. Tak da sie spalić, odepnij wtyczke od czujnika oleju, podłącz ją do masy i sprawdź czy kontrolka swieci

Ad. 2.
biało/zielony i zielono/czarny są od kontrolki świateł awaryjnych
zielono/czerwony - A7 paliwo, A9 ręczny, jak nie miałeś wcześniej kontrolki rezerwy to i nie masz raczej kabla

Wszystko masz w manualu wystarczy tylko chcieć to znaleźć

...Bartuś...
04-01-11, 20:02
Dzięki za pomoc...

Mam rezerwę bo mam Vti.

Mam jeszcze jeden problem nie mam podświetlenia zegarów.Sprawdziłem już bezpiecznik Back Up Light i jeszcze jeden od światła ale jest Ok.Czy jeszcze któryś może za to odpowiadać??

Mógł byś podpowiedzieć bo nie mogę rozkminić który pin jest od podświetlenia.Bo wszystko inne w zegarach działa oczywiście poza tym czujnikiem.

piroman
04-01-11, 20:52
w zegarach z itr są dwie oddzielne masy do zegarów i podświetlenia a w 5gen jest wspólna (o ile nie miałeś dimmera)
podłącz czarny przewód B9 z 16 pinowej wtyczki z itr do masy, a jak miałeś dimmer to B9 połacz z czerwonym z B12 z wtyczki 5gen

...Bartuś...
08-01-11, 21:07
Wszystko już w zegarach jest ok...Lecz zauważyłem że stoi przebieg.Prędkościomierz normalnie działa.Zegarów jeszcze nie wyjmowałem dlatego nie wiem czy uszkodzenie jest mechaniczne.Ale chciałem się dowiedzieć czy znów może któryś pin za to odpowiadać.

piroman
08-01-11, 22:26
Jeśli

Prędkościomierz normalnie działa

czy znów może któryś pin za to odpowiadać.
to nie