Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : zrob to sam: ringi

Gumol
05-01-07, 09:11
Witam!

Szperalem w czoraj w necie i znalazlem 2 tutoriale na temat wlasnorecznego robienia ringow:) Czy ktos z was eksperymentowal juz z tym? Ciekawi mnie jaki efekt bedzie na seryjnych lampach 5 gen :?: bo jak wiadomo nie maja gladkiego szkla :neutral: Ciekawe czy wogole bedzie cokolwiek widac :P Czy generalnie odpuscic sobie temat :razz:

Oto linki:

1 link (http://www.geocities.com/jvxdriver/eagle_eyes.htm)

2 link (http://plaza.umin.ac.jp/~satoshi/mod152en.html)

tutaj efekt w del sol:
efekt w del sol (http://www.honda-crx.info/forum/viewtopic.php?t=10267&highlight=ringi)

Co ogolnie o tym myslicie? 8)

MTI
05-01-07, 11:34
mi sie wydaje ze to nie jest takie proste.. ja np mam kuchenke elektryczna i tego nie zrobie bo to tylko na gazowej mozna :P a tak serio to musialbys rozklejac reflektory i jakos zamocowac te ringi i potem znowu sklejac poprowadzic zasilanie do diod... ogolnie niezly efekt i gratki za wyszukanie linka jednak ja bym sie tego nie podjal ale jak zrobisz takie cos sobie to oczywiscie sie pochwal fotkami i krok po kroku jak robiles :D hehe moze jest latwiejsze w rzeczywistosci niz mi sie wydaje 8)

Gumol
05-01-07, 12:08
w 1 linku na dole masz video story jak sie robi 8) generalnie wykonanie nie jest chyba takie trudne ale zastanawiam sie czy na naszych reflektorach bedzie to jako tako wygladac :lol: No i oczywiscie pozniej jak uszczelnic reflektory zeby nie parowaly :grin:

Lcfr
05-01-07, 12:13
w 1 linku na dole masz video story jak sie robi 8) generalnie wykonanie nie jest chyba takie trudne ale zastanawiam sie czy na naszych reflektorach bedzie to jako tako wygladac :lol: No i oczywiscie pozniej jak uszczelnic reflektory zeby nie parowaly :grin:

ogólnie trudne to nie jest...(giecie/rozklejanie/sklejanie/zasilanie)
i przy zdolnosciach manualnych moze wyjsc nawet estetycznie....
tylko

jak Wy sobie wyobrażacie ringi w normalnych lampach??????????
moim zdaniem nie ma sensu zakładac ringów do lamp z profilowanym szkłem.... ogólnie nie ma sensu zakładac ringów do lamp bezsoczewkowych - moim zdaniem efekt bedzie jak "wies tanczy i spiewa"

ja nawet gdybym mial soczewki to też bym wolał bez ringów...

guma__
05-01-07, 12:32
Witka pseudo neonki mozna zrobic bardzo prosto kupujeciegumowy wezyk przezroczysty i tak jak w tutorialu diody na dwa konce z rezystorkiem do tego do srodka zel do usg i mamy neon bedize swiecilo na calej dlugosci nawet przy zgieciu, zagieciu zaokragleniu (zel zalamuje swiatlo), fajny klimat jak sie robiburdelowki na dywaniki ale ringi to tak jak wyzej ktos napisal wies nie w Hondzie beemki wygladaja git ale tutaj wg mnie to nie te lapmy :) pzdr

mellucci
09-01-07, 22:30
to za ile chcecie za ringi do Civica Vgen ? :>

BRUTUS
11-01-07, 17:56
panowie znalazłem stronke z przednimi reflektorami z głdkim szkłem i soczewkami za 189 $ para ale na zdjęciu jest z zespolonym kierunkowskazem a ja mam 5 gen 3d i z tego co widze to mam migacz osobno orienyujecie się gdzie można takie lampy kupić

Dzięki za odp.

pozdrawiam

kuba