PDA

Zobacz pełną wersję : zawieszenie

Tomado
02-01-11, 14:10
Witam domyślam się że było już wiele o tym mówione ale mam takie pytanie. Chcem obniżyć auto i chciałem kupić sprężyny Eibacha na seryjne amory i teraz pytanie czy to bedzie się dobrze spisywać? Czy lepiej kupić do tego jakieś sportowe bądz inne amory i tu pytanie jakie? Bądz może jakiś już gotowy zestaw i jak to sie rysuje cenowo wtedy? Prosze o odpowiedz a nie odsyłanie do linków
Dzieki i pozdro ;)

pablo_020
02-01-11, 14:17
Ja mam Eibachy na seryjne amory i auto na nierownościach zachowuje się jak piłeczka. Jakas amortyzacja jest ale kiepskie jest to rozwiązanie.
Dlatego na wiosne wymieniam amory na KYB AGX. Jeżli chodzi o ceny to Eibachy 430 zł + KYB 1350 zł (ktoś na forum za tyle ma)

skolopendra
02-01-11, 14:19
kupić sprężyny Eibacha na seryjne amory i teraz pytanie czy to bedzie się dobrze spisywać?

jeśli chcesz się zabić ,to tak

pablo_020
02-01-11, 14:21
Bez przesady skolopendra, aż tak żle nie jest. Choć tak jak pisałem nie jest to najlepsze rozwiązanie na nierówności.
Ja tak jeżdze od maja i jakoś sie jeszcze niezabiłem.

skolopendra
02-01-11, 14:24
Bez przesady skolopendra, aż tak żle nie jest.

jak bez przesady :rolleyes: przy niewielkim manewrze na drodze bym dachował przy takim rozwiązaniu :cool:

z zawieszeniem się idzie na kompromisy

Tomado
02-01-11, 14:25
no jak wlasnie patrzylem te amory KYB AGX to 1800 wychodzi za same amory, a coś z zestawów KONI lub coś podobnego jakie sa ceny? Kiedyś ktoś sprzedawał na forum ale nie moge znaleźć tego ;/

Skowron48
02-01-11, 14:25
Witam domyślam się że było już wiele o tym mówione ale mam takie pytanie. Chcem obniżyć auto i chciałem kupić sprężyny Eibacha na seryjne amory i teraz pytanie czy to bedzie się dobrze spisywać? Czy lepiej kupić do tego jakieś sportowe bądz inne amory i tu pytanie jakie? Bądz może jakiś już gotowy zestaw i jak to sie rysuje cenowo wtedy? Prosze o odpowiedz a nie odsyłanie do linków
Dzieki i pozdro

Ja będę zakładał te Eibachy na wiosnę do seryjnych amorków, lecz na zimę będą zakładane sportowe amorki. Możesz założyć, ale na seryjne amorki to będzie na krótką mete.

skolopendra
02-01-11, 14:26
KYB AGX to 1800 wychodzi za same amory,

w dziale giełda widziałem komplet za kilkaset złotych taniej

pablo_020
02-01-11, 14:30
No to stary nie wiem jak ty jeździsz :cool:
Mi sie żadna niebezpieczna sytułacja nie przytrafiła na tych sprężynach.
Nawet w zakręt w który wchodziłem max 70 km teraz spokojnie da rade 80-90km.
Auto jak jest równo dużo lepiej sie zachowuje niż na serii.

w dziale giełda widziałem komplet za kilkaset złotych taniej
W zakupach grupowych widziałem za 1350 zł. Przeczytaj 3-4 strony tematu napewno trafisz.

Edit: do posta niżej.
Nie chodzi o to czy szybko czy wolno.
Kieydś było max 70 teraz nawet do 90km. To chyba jednak o czymś świadczy.

skolopendra
02-01-11, 14:32
70 km teraz spokojnie da rade 80-90km.

widzę stary że zabójcze prędkości osiągasz w tych zakrętach :D lecz co 100koni to nie 280

Jeżli chodzi o ceny to Eibachy 430 zł + KYB 1350 zł (ktoś na forum za tyle ma)

popytaj w dziale giełda

Tomado
02-01-11, 14:40
więc też właśnie :P ja nawet 100 nie mam :) a jak jest z cenami zestawów KONI?

skolopendra
02-01-11, 14:42
http://www.civicklub.pl/fi/__vbb/showthread.php?96558-Kyb-AGX-do-VI-gen-n%F3wka&p=1200510#post1200510

Skowron48
02-01-11, 14:45
Kieydś było max 70 teraz nawet do 90km. To chyba jednak o czymś świadczy.
zgadza się. Na serii jak jade więcej niż 70km/h to ryzyk, fizyk czy nie wyskoczy poza drogę,pomimo opon 195/50

pablo_020
02-01-11, 14:45
Lub przeczytaj tą stronę http://www.civicklub.pl/fi/__vbb/showthread.php?27395-Kayaba-Agx/page33

Tomado
02-01-11, 14:54
tak wiem już to znalazłem;) to widze że jednak obniżenie auta będzie trzeba odłożyć troche aż się uzbiera $. A jeszcze jak jest z trwałością tych amortyzatorów< są gazowe czy olejowe? I czy może w cenie takiego zestawu AGX i eibach nie lepiej kupić jakiś zestaw? Ile taki zestaw wytrzyma jazdy no typowo ulicznej?

pablo_020 w tym linku co podałeś może być ciekawie:) będe śledził. A te amortyzatory maja regulacje tłumienia czy wysokości?

skolopendra
02-01-11, 14:56
gazowe+ regulacja tłumienia

mordi
02-01-11, 15:49
ja jezdze na kyb ultra sr.. i weitec do tego i jest miod tak rewelacyjne polaczenie, pieknie wybiera nierownosci jak na sportowy zawias a dobrze sie klei to o co mi chodzi, jest twardo ale H&R np jest twardszy jeszcze.. jak dla mnie weitec jest duzo lepsza sprezyna od eibacha.. eibach pro kit jest miekkszy od niego i jakos dziwnie sie jezdzi na tym bo mialem okazje..

And84
02-01-11, 20:58
eibach pro kit jest miekkszy od niego i jakos dziwnie sie jezdzi na tym bo mialem okazje..

To zależy jakie się ma jeszcze amory do tego :rolleyes: ja mam je na KONI Sport i nie jest miękko a po skręceniu amora na max twardo tym bardziej .
weitec jest trochę twardszy ale czy jest dużo lepszą sprężyną od eibacha to bym nie przesadzał o ile wogóle jest lepsza bo zależy w jakich warunkach ( jaka powierzchnia ) i jaki amor , tym bardziej opierając na tym że "dziwnie" się jechało kogoś autem ..