Zobacz pełną wersję : Duzo pytan o 6gen 97/98
Czesc jestem nowy , kupiłem hondke miecha temu i jak narazie jestem bardzo zadowolony(kupiłem Civic 3D 1.4i prod97 1rej98).W zwiazku z tym mam kilka pytan a w opcji szukaj tego nie znalazłem (albo słabo szukałem;) ). A wiec.
1.Jak to jest z realną mocą silnika? ja w briefie niemieckim miałem napisane 66kW , w dowodzie niemieckim 66kW , ale na tylnej klapie jest 1.4i a nie 1.4iS no i dekiel od zaworow ma napis tylko HONDA a nie Honda 16 value.Moje pytanie brzmi ktory ja mam ten 66kW-90KM ,czy 55Kw-75KM ( i po czym to poznac ),aha i jeszcze jedno na silniku nie ma numerow albo nie moge ich w zaden sposob znalezc.(pan na przeglądzie stwierdził ze ten silnik nie posiada numerow był składany w japoni)
2.Jakie głosniki wchodzą do tej hondki z tyłu seryjnie ? słyszałem ze duze elipsy tj 6x9 ale chciałbym jeszcze potwierdzenia jesli to nie problem i czy okablowanie juz jest czy trzeba samemu ciągnąc ?
3.Kontrolka paliwa czytałem na tym forum ale nie znalazłem jednoznacznej odpowiedzi czy ona jest czy jej nie ma.Ja jezdziłem gdy wskazowka była rowno na czrwonym i nic sie nie zapaliło ,nie wiem jak w koncu jest one tam są czy ich nie ma ?? i tak przy okazji jaka jest wilekosc baku w takiej hndce ??
Jesli ktos pokwapi sie odpisac na moje pytania to zgory dziękuje bede bardzo wdzięczny i zobowiązany.
1. Skoro masz w briefie tyle to pewnie masz 90 koni
2. Elipsy 6x9, kable sa
3. Kontrolka oczywiscie jest, zazwyczaj sie zapala jak zejdzie troche ponizej, bak 45 L
:D
kontrolka zapala się przy około 10 litrach w baku.
california
05-01-07, 08:24
Zobacz na tabliczkę znamionową w komorze silinika. Taka niebieska z lewej strony.
Na końcu bedziesz miał D14A3 - 75km, D14A4 - 90km.
nei zawsze jest kontrolka paliwa, w moich 2 civicach nie było tego ustrojstwa....
nei zawsze jest kontrolka paliwa, w moich 2 civicach nie było tego ustrojstwa....
Potwierdzam slowa imiennika - u mnie w dwoch EJ9 z konca 95 oraz 96 roku nie ma kontrolki
kontrolka zapala się przy około 10 litrach w baku.
ja bym powiedział że przy 5-6 litrach
"california" wilekie dzięki ze napisałes jak zobaczyc jaki mam silnik zara zejde do garazu i napisze co tam w duszy gra mojej hani pozdr
[ Dodano: Pią 05 Sty, 2007 ]
mam d14a3 zaczynam nowy wątek
Ja mam Hankę EJ9 z 96' składaną w Japonii kontrolki paliwa nie ma.
Co do D14A3, to podobno ja też taki mam i w papierach jest 55KW
Na głowicy też tylko HONDA, na tylnej klapie 1.4i
Zwężki w dolocie brak - zaglądałem.
z :shock: baraniałem
D14A3 ma właśnie 55KW, ja mam D14A4 a na klapie mam 1.4i S. Koniec 96r...
Co do kontrolki rezerwy nie wiem - miałem wskazówkę już ładnie poniżej czerwonej kreski a dalej jechało jak kupowałem auto i kontrolka się nie świeciła... może żarówka?
znajomek ma 6gen 3d iS z 95 i tez nie ma rezerwy.. pzdr
Mam Ej9 z 96r. i też nie ma kontrolki rezerwy.A jak ktoś nie ma pewności to w tym modelu wyjęcie zegarów i sprawdzenie czy jest wogóle żaróweczka zajmuje 2 min.U siebie sprawdzałem i nie ma takiej opcji na rezerwe.Co do zwężki to u mnie była a jak ktoś nie ma w D14A3 to pewnie wywalona bo musiała być.D14A3 1,4i -zwężka 75km.D14A4 1,4 is -90km bez zwężki.Innej możliwości nie ma.
ej9 se d14z2 - mam kontrolké, wiem, ze 6gen byl produkowany od 96 do 00, a moja honda jest z 2001 :D ... 1 stycznia, ale jednak, tak ma w papierach. :)
Co do zwężki to u mnie była a jak ktoś nie ma w D14A3 to pewnie wywalona bo musiała być.D14A3 1,4i -zwężka 75km.D14A4 1,4 is -90km bez zwężki.Innej możliwości nie ma.
Czyli jak mam to rozumieć ??
Jakiś poprzedni włąściciel w niemczech, wywalił zwężkę i tym małym zabiegiem przerobił silnik z D14A3 na D14A4 ??
A może ktoś wie gdzie i czy wogóle jest w Białymstoku jakaś hamownia
to bym ostatecznie sprawdził ile to ma kucy.
A może ktoś wie gdzie i czy wogóle jest w Białymstoku jakaś hamownia
to bym ostatecznie sprawdził ile to ma kucy.
Po co ci hamownia?Zegarek w rękę i zmierz 0-100km/h.Ze zwęrzką miałem 13,5 a teraz 10,5s.Wcześniej z bólem 160 teraz 180km/h.No i jak nie widzisz nic w przepustnicy co by przypominało zwężkę to na bank jej już nie masz.
pewnie masz, a raczej na pewno 90 kucy, niemiec najprawdopodobniej usunol zwezke i zglosil to w urzedzie, powinna byc w brifie informacja - str3 (co zostalo zmienione, kiedy i nowe dane techn). jezeli tego nie masz to mogl byc zmieniony brif na nowy-wtornik (stary sie zniszczyl itp)
i nie zawarli juz "starych parametrow" tylko nowe na str.2
pozdr. :)
Hej,
a co z tym nr silnika ? Mam Civic coupe '97 i też nie widzę nr silnika.
pozdrawiam
do "michak , napewno masz numery silnika tylko zle patrzysz ;) , stojąc naprzeciw autka z otwartą maskąpo prawej stronie pod szybą na komorze silnika masz taką niebieską tabliczkę i tam są numery silnika ;) tez tego niedawno niewiedziałem ;) pozdr
dzięki rafik. Jutro zerknę bo dzisiaj pewnie już nic nie zobacze :)