Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : Problem z radiem (POMOCY !!!)

palki86
04-01-07, 22:42
witam wszystkich. Przeszukałem cale forum i nie znalazlem postu na ten temat wiec go stwarzam. Na poczatku przestalo mi działac radio i zegarek, ale dowiedzialem sie na forum ze to bezpiecznik buck up. Wymieniłem go i myslalem ze wszystko jest cacy, zegarek działa, radio sie włancza. ALE teraz gdy przekrocze granice 15 vol radio mi sie wyłancza na krutką chwile i jeżeli nie zmniejsze głośności to dzieje sie tak caly czas ( wyłącza sie potem wlancza, wyłącza, włancza itd.) tak samo ja np zwieksze bassy lub włącze laud. Sądze ze to ma zwiazek z naterzeniem dżwieku (ale nie jestem specem) PROSZE was o pomoc .

emg
04-01-07, 23:50
zwarcie może na głośnikach i włącza protect

gzawa
05-01-07, 09:22
moze być dokładnie to co napisał EMG, jak również
kiepskie przewody które nie doprowadzaja wystarczająco
prądu do radia - miałem tak w moim byłym Fiacie 126 p z 1979 roku :D

wojedi
05-01-07, 23:20
sprawdź czy dobrze połączyłeś głośniki z radiem zachwoując plus z plusem minus z minusem no i co najwazniejsze jakiś grubszy przewodzić plusowy od radia do akumulatora :) miałem taki sam problem tylko w VW w civicu podlaczyłem jak nalezy i gra i buczy muza

lukaszz3
12-01-07, 12:01
moim zdaniem - przewody.. spróbój zasilić bezpośrednio z akumlatora grubszym przewodem i sprawdz, czy wtedy będzie się wyłączało ...

mitsu1
12-01-07, 12:20
mialem taki problem poprowadz nowe kable bezposrednio z akumulatora jest to wina masy

Kosciech
15-01-07, 18:57
Najprawdopodobniej jest tak jak twierdzi emg, że jest gdzieś zwarcie na kablach głośnikowych. Może być gdzieś kabel przycięty do masy, albo któryś głośnik zaczyna umierać i robi zwarcie na cewce. Wtedy w radiu włącza się zabezpieczenie przed uszkodzeniem końcówki mocy.

vqa
20-01-07, 19:34
albo rozłącza je termicznie tzn. od końcówki mocy jest słabo odprowadzane ciepło
miałem tak w pionku deh-1820
wystarczyło rozebrać i dokręcić końcówkę do radiatora ;)