Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : kodowanie kluczyka z immobiliserem

pako7
31-12-10, 17:19
witam mam pytanie czy ktoś już robił teki zabieg. ponieważ musiałem wymienić stacyjkę w hondzie 1.8 VTI z 98 roku aerodeck i nową stacyjkę kupiłem z czerwonym kluczykiem zamontowałem a auto nie pali :( domyślam się że to immo więc wydłubałem chipa ze starego kluczyka i przykleiłem do stacyjki i tak odpaliło . ale nie jest to dla mnie rozwiązanie. Jeżeli ktoś kodował lub umie to robić to proszę o pomoc ...:cool:

Chipsy2
31-12-10, 17:50
Idż do punktu dorabiania kluczy i poproś to ci do nowego klucza dokopiują dane ze starego i będzie po kłopocie. Powiedz gościowi jaka jest sytuacja i raczej powinien potwierdzić tą teorię i zrobi robotę i będzie git.

pako7
31-12-10, 17:52
za takie dokoptowanie to sobie takie majstry słono liczą. więc po co czerwony kluczyk jest ??

Chipsy2
31-12-10, 20:23
wydaje mi się że nie więcej niż za dorobienie nowego kluczyka
http://www.civicklub.pl/fi/__vbb/showthread.php?385-czerwony-kluczyk&highlight=czerwony+kluczyk

pako7
31-12-10, 21:37
tak czy siak to są dodatkowe koszta mi chodzi o sposób jego zaprogramowania na podstawie kluczyka "matki" i jak się to robi jeżeli ktoś wie.

lopi83
01-01-11, 11:00
czerwony kluczyk jest przypisany do immo, jak kupiles stacyjke od innego auta to twoje immo nie rozpozna tego kluczyka i nie doprogramujesz nowych kluczykow