Zobacz pełną wersję : Szyby mocne ramie by je zamknac ta kolbka, plany elektryka
Witam, mam maly problem w przyszlosci planuje zamontowac elektryczne szyby lecz w mojej Civic 3D 94r. aktualnie one otwieraja sie bardzo ciezka, zwlaszcza lewe, prawe lzej lecz pod koniec jak maja podejsc pod uszczelke trzeba uzyc o wiele wiecej sily co moge zrobic?? naoliwione jako taka sa :) jesli ktos ma jakies propozycje sugestie moze mial podobny problem prosze o wsparcie ;)
Pozdrawiam
to samo mam u siebie,tylko zawsze jak umyje auto i dostanie tam sie woda to chodzą *****iście lekko 8)
silikonem do uszczelek nasmarowac uszczelki
Co do problemu uszczelki dodam ze mam tak poniewaz ktos nie zamknol okna do konca a autko sobie stalo i stalo i prawdopodobnie sie skurczyla albo cos w tym stylu teraz trzeba pod koniec mocno kolbka przekrecic by wlazla szyba pod nia, czy ten silikon rozwiaze problem?
Problem ciezkiego zamykania szyb, lewa czasem jak zamykam az podskakuje... mzoan powiedziec drgan dostaje... Pomocy ;)
nasmarowac dobrze...
a auto moze mialo jakies przygody z drzwiami? i dlatego moze byc pogięty mechanizm lekko i bedzie juz tak...
Pare razy dejmowalem boczek zwlaszcza lewy moze tam z gory od uszczelki sie przetarlo i teraz zamiast szyba sie slizgac to hamuje... takie sa moje psostrzezenia...zdejme boczek nakleje malutki pasek jakiejsc warstwy poslizgowej czy cos w tym stylu Pozdro ;)
jeśli chodzi o te szyby to już to przerabiałem również w lewych drzwiach. musisz zdjąć całą tapicerkę i sprawdzić czy w środku po prawej stronie taka uszczelka siedzi w szynie. jeśli nie to przyklej ją tam dobrze bo będzie wypadać. Jeśli siedzi w szynie to dobrze ją czymś nasmaruj. może być smar siliconowy a jeśli nie masz to użyj zwykłej świecy wcierając wosk w uszczelkę. pozdrawiam.
Kupilem Silikon Do Uszczelek K2, popsikalem cacy pieknie ladnie ;) pozdro