Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : Skrzynia w B16A2

jerzyk
30-12-10, 23:29
Witam!

Mój znajomy ma problem i prosi mnie (Was) o pomoc...a dokładnie chodzi o skrzynie w jajku VTI B16A2 94r Szukałem na forum lecz nie znalazłem...szkrzynia (poczatkowo wydawało się że to przegub, lecz po wymianie nie ustapiło)..Dzwiek jest podobny jak wspomniałem lecz to nie to...objawia sie na pierwszym,drugim biegu przy niskich obrotach, po wkreceniu na wyższe przestaje...(szczerze mówiąc wygląda to tak jakby licznik byl napędzany na linke od koła)...Prosze o pomoc! Pozdro!

Saiti
31-12-10, 11:00
przeguby wewnętrzne. tylko zewnętrzne wymieniłeś czy jak? napisz więcej

skolopendra
31-12-10, 11:17
.(szczerze mówiąc wygląda to tak jakby licznik byl napędzany na linke od koła)...Prosze o pomoc! Pozdro!

a tak bardziej po polsku :rolleyes:

jerzyk
31-12-10, 16:32
Wymienione były dwa zewnętrzne przeguby, dzwiek jest podobny do tego jaki wydaje uszkodzony przegub...niestety po wymianie nie ustąpiło... Odgłos ten słychac na pierwszym i drugim biegu podzczas rozpędzania samochodu, po osiagniecu wyższych obrotów i zmianie na wyzszy bieg ustaje.
Zakres obrotów to miej wiecej 1500-2000obr/min, planujemy wymiane oleju ale nie wiem czy to cos pomoże... Przebieg hondy to ponad 200tyś km czy mozliwe że to już koniec skrzyni?

sivy
31-12-10, 16:39
generlanie przeguby wewnętrzne nie wydają z siebie dźwieków tylko szarpie autem ale moze to jakiś ewenement. Skrzynia mogła umrzeć jeśli była źle traktowana (moze mechanizm różnicowy sobie zgrzyta

maniak2007
01-01-11, 11:47
Sivy dobrze gada, mechanizm różnicowy moze rzęzić i hałasować lub łożyska w skrzyni Ci siadają.