Zobacz pełną wersję : nawiew brak ciepłego powietrza
witam mam hanie 92 d13 podczas postoju jak przegazuj to leci gorące powietrze a jak przestaje gazować to po chwili leci chłodne dodam ze temperaturę łapie po przejechaniu ok 8km termostat wymieniłem na nowy całkiem nie dawno
nagrzewnica do wymiany, identyczne objawy miałem niedawno w audi
potwierdzam ;) sivy dobrze gada
zalamka
podejzewam ze zakamieniona ?
możesz spróbować jakiś magicznych środków do odkamieniania tego typu http://allegro.pl/stp-odkamieniacz-plukacz-do-chlodnic-300ml-i1378350660.html ale jakie będą tego efekty nie wie nikt :p zawsze to taniej jak pomoże chociaż wymiana i tak cię nie minie
jeśli płyn jest to nagrzewnica.
nie baw się w super środki bo zazwyczaj przynoszą więcej szkód niż pożytku i wymień co trzeba
jutro jeszcze postaram sie dostac do nagrzewnicy i sprubuje ja pomacac czy moze nie jest zapowietrzona ? ma to sens czy poprostu ja wymienic? i to pomoze?
jeśli jest płyn w zbiorniczku wyrównawczym to układ sam się odpowietrza
to pewnie jest zapowietrzona a zeby ja wyciagnac to musze plyn spuszczac lipa
pomylka chcialem napisac ze pewnie jest zakamieniona :)
maniak2007
30-12-10, 21:47
jeśli jest płyn w zbiorniczku wyrównawczym to układ sam się odpowietrza
w czy czasem w D serii nie trzeba odpowietrzac układu? chyba po cos jest ten odpowietrznik na króćcu przy silniku (górny wąż idacy do chłodnicy)
pomylka chcialem napisac ze pewnie jest zakamieniona
nalej tam kreta:p a tak na poważnie, to sprawdź czy wąż wchodząc i wychodzący do nagrzewnicy jest ciepły(nie włączaj wentylatora przy sprawdzaniu).
zeby ją wyciągnać to musisz deske wyciagać, ogólnie sporo roboty.
w czy czasem w D serii nie trzeba odpowietrzac układu? chyba po cos jest ten odpowietrznik na króćcu łączącym chłodnice z silnikiem(górny wąż)
przy pomocy odpowietrznika będzie szybciej ale nie każda d seria go posiada
mam odpowietrznik i juz nie jedno krotnie go puszczłem wciaz problem sie powtarza :( a waz ktury wchodzi do sciany grodziowej do nagrzewnicy jest goracy
popuszczałem*
Nie no raczej bedzie ta pier.... nagrzewnica... U mnie też tak jest! Silnik szybko osiąga temperaturke...termostat puszcza na duży obig i ch.. dalej słabo dmucha podejrzewam tą panią...pozostaje rozebranie cale deski i wymiana nagrzewnicy albo zacisniecie zgrzytajacych zebów i czekanie na wiosne hehe Pozdrawiam!
witam panowie przez weekend wykrecilem schoewk rozebralem obudowe nagrzewnicy i oim ocza ukazala sie zlota jesiem:) wyciaglem silnik nawiewu i do polowy byl zapchany liscmi i nawet znalazlem jeden bilet mpk heh po wyczyszczeniu hania grzeje jak poparzon wiec dziekuje wszystkim za pomoc pozdrawiam