Zobacz pełną wersję : 1.5 90KM szarpie przy stałej prędkości
Witam. Zakupiłem dziś hondę 1.5 16V 94 rok w 4 furtkach, silnik pali na dotyk, pracuje aksamitnie cichutko i równo (okresowo bardzo delikatnie pojawiają się jakieś falowania) problem polega na tym że przy jeździe ze stałą prędkością w chyba każdym zakresie prędkości auto szarpie nie jakoś mocno ale jednak i denerwujące to jest. Gdy pedał wcisnę w podłogę przyśpiesza pięknie i równo. Co mam najpierw sprawdzić i na co zwrócić uwagę?? Pozdrawiam i dziękuję za pomoc.
skolopendra
29-12-10, 21:10
Zakupiłem dziś hondę
a wymieniłeś już olej,wszystkie filtry etc?
stare przewody zapłonowe i świece out i powinno być lepiej swoją drogą to juz oleje i filtry ma się rozumieć i rozrząd
W tyn roku już nie zdążę;), po nowym roku zaraz zabieram się za wszystko pozdrawiam
skolopendra
30-12-10, 12:25
W tyn roku już nie zdążę
jak w tyn nie, to może wy nastepnym tak :)
Witam. Zakupiłem dziś hondę
Od handlarza? :D A jak weźmiesz na zapłon to świeci Ci się kontrolka silnika na pomarańczowo a potem gaśnie jak odpalisz samochód?
Jak szarpie na stałych obrotach to może sonda lambda tyle, że to powoduje błąd na komputerze jak padnie ale żarówka może być wyjęta z zegarów (patrz drugie pytanie :) )
Ja sam po pracy dorabiam handlem autkami. Ale kupuje właśnie takie kulawe sztuki i doprowadzam je do używalności (muszę drożej wołać bo mam większe koszty ale łatwiej sprzedać ładnie utrzymane i naprawdę sprawne technicznie auto mimo że ciut droższe nawet pomimo, że nie ukrywam jeśli auto było uszkodzone i pokazuję dokumentujące to fotki) bo takich podpicowanych tylko do sprzedaży to nie idzie sprzedać, coraz więcej osób ma jakieś pojęcie o autach albo przyjeżdżają z mechanikami. Tą hanie kupiłem akurat od myśliwego. Trochę zapuszczony środek i poocierana z zewnątrz. A co do kontrolki to jest sprawna gaśnie po odpaleniu silnika. A sonda widzę że musiałaby nie tak dawno wymieniana bo przewody od niej są czyściutkie podejrzanie;)
silnik pali na dotyk, pracuje aksamitnie cichutko i równo
widzę gadane to masz już wyuczone :D:D
wymień to co napisali powyżej i powinno być ok