PDA

Zobacz pełną wersję : Problemy z dmuchawą

mx1975
03-01-07, 22:12
Czesc wszystkim!Piszę pierwszy raz,skłonił mnie do tego problem jaki pojawił się w aucie mojej zony,która jest posiadaczką Civica z 1994r 4drzwi,1.6vti w wersji amerykanskiej( za wyjątkiem skrzyni biegów).Auto jest od nowosci w rodzinie,bardzo zadbane, z fajnym bardzo bogatym wyposazeniem.
A teraz do meritum cobym nie przynudzał...
Od jakiegos miesiąca dmuchawa chodziła wyraznie głosniej( terkotała),az jakies 2dni temu odmówiła współpracy.Po wymontowaniu obejrzałem wirnik-ok,szczotki-są w bdb stanie,tylko element który je mocuje razem(trzyma) w kształcie półksiezyca był nadpękniety więc go skleiłem.
Najwięcej wątpliwosci budziły w mnie łozyska, z tego co widzę to element nierozbieralny(???). Po oczyszczeniu i złozeniu zaczęła chodzic,ale dalej głosno,zas w miejscu gdzie jest łozysko górne jest mocno gorąca.
Dzis udałem się do kilku sklepów spytac o jakis zestaw naprawczy(łozyska) do dmuchawy,w dwóch rozłozyli ręce,bowiem do hondy takiego czegos niemają,ani nie mogą zamówic,nawet nowej dmuchawy...
Pojechałem na szrot, ale była tylko dmuchawa do wersji bez klimy, a to podobno co innego.
Zadzwoniłem nawet do serwisu( auto było cały czas serwisowane) tam wycenili te zabawkę na ponad 900zł netto!!! Tyle to raczej niemam zamiaru zapłacic :shock:
I co teraz robic?Czy łozyska są wymienialne i gdzie je mozna dostac, no i gdzie zamówic ten element który mocuje razem szczotki?Nie ukrywam ,ze wolałbym miec to zrobione na nowych cżęsciach,bo na dłuzej starczy ale zajrze jeszcze na allegro.
Pozdrawiam i czekam na opinię.

bartol
03-01-07, 22:31
Pytaj u chlopakow z forum w dziale gielda ktorzy handluja czesciami do naszych autek a napewno cos sie znajdzie