Zobacz pełn± wersję : Zapytanie co to za zbiornik pod maska :)
bunkerites
28-12-10, 14:59
Wiec...dzis odkrylem ze mam jakis pusty zbiorniczek...znajduje sie z 20 -30 cm po lewej stronie za wlewem plynu do chlodnicy...nie mam pojecia do czego owy zbiornik sluzy...
silnik D16V1 EP2
przepraszam ze lekko glupie pytanie:)
Jest to zbiornik wyrownawczy od plynu chlodniczego zakonczony nakretka przez ktora uzupelniasz plyn. Jak sie sobrze przypatrzysz najlepiej za dnia lub poswiec sobie latarka;) sa tam oznacznei min i max, z tego co piszesz to troche Ci tego plynu brakuje
pozdor
bunkerites
28-12-10, 17:49
dzieki :)....zalalem na oko litr borygo...i podeszlo pod nakretke:)...szczykawka i wezykiem pol litra zassalem....kurde dobrze nie widac ile znajduje sie plynu:)
No dokladnie ciezko jest tam zajrzec. Przydaje sie latarka:)
Warto tam zagl±dać,ponieważ bardzo często płynu wyrównawczego po prostu brakuje,a to ważna sprawa. Inna rzecz,że to mało dostępne miejsce i trzeba się mocno napracować aby tam zajrzeć:)
bunkerites
31-12-10, 11:15
Oczywiscie ze warto,ale nie widac ile znajduje sie plynu...chyba ze slepy jestem:) choc w chlodnicy plyn jest pod sam korek :)
Metalizator
31-12-10, 18:18
Nieważne czy w chłodnicy jest płynu pod korek w zbiorniczku wyrównawczym też ma on być
Dokladnie a najlepiej miedzy min. i max.;)
Latarka jest niezbędna. Ja też miałem wrażenie, że nie mam płynu w zbiorniczku. Poruszaj nim tak żeby płyn się "rozchu¶tał" wtedy przy ¶wietle latarki zauważysz poziom, który w nagrzanym silniku będzie trochę wyższy :)
PZDR