Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : Jajka 6x9 tylnia pułka - Civic VI gen. Coupe

coxis
03-01-07, 12:06
Witam.

Mam taki oto problem.

Samochód to Civic VI gen. Coupe

Mam głośniki Alpina 1725S przód (niestety narazie zwykłe dwudrożne w miejsca fabryczne) i tył 6x9 JBL GTO927.

Problem pierwszy do rozwiązania to tył.

W coupe tył wyglada tak, że od dołu jest blacha w którą wmontowane są głośniki i nad blachą od wnętrza jest plastik na całym tyle. No i co, no i psuje mi to co audio w samochodzie.

Te jajka dają z siebie troszke basu i pułka, plastik skrzypi, dudni... sami wiecie nic miłego.

No i teraz pytanie czy ktoś już miał taki problem i udało mu się rozwiązać. To znaczy może da się tam wsadzić gąbke między plastik a metal i pomoże, coś takiego.

ps. wiem wiem że robi się przód audio , ale za póżno a pozatym przód (montaż) w tym civicu to temat na kolejnego posta, jak włożyć grubsze głośniki w dzrzwi ktore sa cienkie i tylko te alpinki mi sie zmieściły, jak włożyć tam tweetery (trójkąty od lusterek odpadają) itd.

Będe wdzięczny za pomoc :)

Pozdrawiam.

**Update** No i chyba widze że z tyłem nie da się nic zrobić niestety, chyba że komuś się udało

MartinS
04-01-07, 19:24
wiem wiem że robi się przód audio , ale za póżno a pozatym przód (montaż) w tym civicu to temat na kolejnego posta, jak włożyć grubsze głośniki w dzrzwi ktore sa cienkie i tylko te alpinki mi sie zmieściły, jak włożyć tam tweetery (trójkąty od lusterek odpadają)
poczytja forum C-A a znajdziesz odpowiedz na nurtujące Cie pytania

co do tego tyłu możesz odkleic matą co by była ciezsza połka i nie trzeszczała, tak na szyko mi wpadł do głowy taki pomysł... 8)

coxis
04-01-07, 19:51
Co do przodu to już jeden z użytkowników forum mi pomógł i już wiem co i jak. Na tył jednak nie znalazłem odpowiedzi czy komuś się udało z tym powalczyć.