PDA

Zobacz pełną wersję : OPONY EAGLE F1 GSD2 DLACZEGO HUCZĄ

Dominik_bb
18-04-05, 17:30
Witam niedawno zakupiłem komplet felg 15 i załozyłem na nie oponki (używki)EAGLE F1 GSD2 na przód w rozmiarze 195/45R15 oraz na tył DUNLOP SP 10 i pojawił sie problem przednie oponki strasznie huczą jaki moze byc tego powód bo jeszcze z czyms takim sie nie spotkałem :wink: dzwiek taki sam jak przy huczących łozyskach jaki moze byc powód?MOZE TO NORMALNE DLA TEJ OPONY ????

Saxo Rulez
18-04-05, 18:04
to jest normalne :)

eVok
18-04-05, 18:06
kiedyś na zlocie dwóch użytkowników w/w opon potwierdzało ich głośną pracę i zachwalało walory użytkowe typu przyczepność na śliskim itp.

hcc
18-04-05, 18:24
to jest normalne :)

nie to nie jest normalne. Jesli opona byla dobrze ekloatowana to nie powinna huczec.
Chodzi o to ze opony ktore kupiles sa nadmoernie starte na bokach w stosunku do srodka bierznmika ktory jest sporo wiekszy. Kazdy wulkanizator ci to powie. Nic z tym nie zrobisz.
Pozdro

jinjet
18-04-05, 18:25
powodow moze byc kilka, np. rodzaj gumy z jakiej sa zrobione,, ksztalt bieznika, a ja mimo wszystko stawiam na to ze sa lekko wybite i dlatego hucza. przejedz reka po nich i zobacz czy niektore zabki nie sa bardziej starte od innych, moglo to byc spowodowane tym ze albo ktos mial je stylu i wrzucil reczny np. albo mial zwalone amorki, tak czy siak nic z tym nie zrobisz. pozdro.

eVok
18-04-05, 19:08
ludzie o których pisałem wyżej mieli nowe opony nie używane i mówili że są głośne w porównaniu do innych.

MartinS
18-04-05, 20:04
mysle ze tu głownie chodzi o kształt bieznika i to jest przyczyna, jak mialem toyo t1s o podonym bierzniku to tez byly dos głosne w porownaniu do innych oponek

Dominik_bb
18-04-05, 22:53
sprawdzałem przed zakupem bieznik jest równomiernie zużyty wiec chyba to ma tak byc nie jest poząbkowany na całej szerokosci jest ok :? no ale huczy trzeba bedzie sie przyzwyczajic

Javo
18-04-05, 23:14
a takl przy okazji huczenia opon, to czy ktos tu mial yokohamy a520 195/50/15? tez wam huczaly ? :roll: Bo u mnie sa bardzo glosne, ale juz sie przyzwyczailem.

elmer
19-04-05, 09:36
A jak prowadzenie na tych Yoko?

hcc
19-04-05, 13:31
a takl przy okazji huczenia opon, to czy ktos tu mial yokohamy a520 195/50/15? tez wam huczaly ? :roll: Bo u mnie sa bardzo glosne, ale juz sie przyzwyczailem.

ja mialem i nie huchaly, wiec javo nie powinny i twoje.

Edit: Elmer, Yoko A520 to najlepsza opona jaka w zyciu mialem - jest bardzo droga ale nie ma sobie rownych NA SUCHYM - podkleslam :)

Javo
19-04-05, 14:46
Opony sa mistrzowe!! Trzymaja *****iscie!! Ale tylko na suchym, na mokrym, prawie w ogole nie chca skrecac... ale cos za cos...

Moje sa uzywki, kupilem po 100/szt i mam tylko na przodzie w civicu. Z tylu mam fuldy i na pewno yoko trzyma 100 razy lepiej. Naprawde polecam.

Na Integrze mam Yokohame Advan A043... I jakos nie trzymaja wybitnie dobrze. O ile na zakretach sa calkiem nie zle to ze startu nie trzymaja rewelacyjnie... Jak pojade na tor to je rozgrzeje i przecwicze, i wtedy bede mogl sie wypowiedziec jak to dokladnie jest. :D

TOMI CIVIC
19-04-05, 23:58
moze ktos uzywa pirelli P5000 drago bo u mnie tez strasznie hucza :twisted: w porównaniu do zimówek

4est
20-04-05, 00:18
moze ktos uzywa pirelli P5000 drago bo u mnie tez strasznie hucza :twisted: w porównaniu do zimówek

miałem je kiedyś - te opony to porażka...

Arv
20-04-05, 13:22
Ja jeździłem na Yokohamach z tyłu i mi *****iście huczały, ale były już trochę zużyte, może nieprawidłowo i dlatego, nie wiem. W kazdym razie potwierdzam co napisał Javo, na suchym super, ale na mokrym dupcia lubiła sobie uciec w swoją stronę :D

Pati
20-04-05, 15:06
a ktos kidys slyszal jak halasuje slick? więc się nie dziwcie, ze opona mająca malo nacięć jest głośna... coś za coś...

chichol
20-04-05, 17:53

miałem je kiedyś - te opony to porażka...

Chyba przesadzacie.. nie wiem skąd wzieliście te oponki. W zeszłym sezonie kupiłem nówki P6000 195/50/15 (trochę bolało :) na przód, a potem dałem je na tył i kupiłem P5000 (bolało jeszcze mocniej :) które dałem na przód. Oponki trzymają jak przyklejone. Na "siódemce" do warszawki w niektóre zakręty wchodziłem 160-170km/h bez żadnych niespodzianek.. więcej się bałem. Nie mówię już o jeździe po mokrym. Napewno są leprze opony, ale te pirelki są bardzo dobre i co ważne nie hałasują nadmiernie.

Pozdrawiam