Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : Jaka sonda lambda do lpg???

polololo21
03-01-07, 00:28
witam zrobiłem dziś samodiagnostyke i wyskoczył bład 1 oraz 43 czyli wnioskuje walnięta sonda przejrzałem chyba wszystkie tematy z tym związane mimo to nie znalazłem odpowiedzi więc pytanie

czy do lpg dobrze bęzie działała uniwersalna sonda np walkera ???( może powinna spełniąć jakieś kryteria do lpg)

a i jeszce jedno w rónych postach znalazłem różne metody resetu komputera jedni mówią aby zaplic auto i poczekąc az sie właczy i wylączy wiatrak a nastepnie jazda po miescie w róznych zakresach obrotów a ini zapalić i obroty do 3 tys i poczekac az sie właczy wiatrak i wyłaczy dodatkowo mozna jazda na kazdym biegu z obr 2,5 tys którą metode stosowac co radzicie ??? i jka powinna byc rezystancja grzałki

[ Dodano: Sro 03 Sty, 2007 ]
:wink: nikt nie zmieniał sondy na lpg????????/

TOMI 3D
04-01-07, 00:51
Wink nikt nie zmieniał sondy na lpg????????/

Ja zmieniałem w swoim D15B2.

czy do lpg dobrze bęzie działała uniwersalna sonda np walkera ???

Ja założyłem WALKERA ( made in japan ) i dobrze działa , kupiłem od siwasa z forum. W D15B2 jest jednoprzewodowa , a w B7 chyba 4 .

( może powinna spełniąć jakieś kryteria do lpg)

Wątpię.

w rónych postach znalazłem różne metody resetu komputera jedni mówią aby zaplic auto i poczekąc az sie właczy i wylączy wiatrak a nastepnie jazda po miescie w róznych zakresach obrotów

Tą metodę stosuj.

_Qba_
05-01-07, 18:44
ja mam zalozona uniwerslana magneti marelli (wloska) i dziala bardzo dobrze

abla
06-01-07, 02:37
Założyłem najtańszą uniwersalną 4-przewodową produkcji VW AG (kupiłem kiedyś jeszcze do Fiesty; za ok. 70 zł) i śmiga bez problemów i na gazie i na benzynie. U gazowników na kompie było widać, że bardzo ładnie pracuje. Wprawdzie przejechałem na niej dopiero nieco ponad 1000 km ale mam nadzieję, że jeszcze pośmiga.