Zobacz pełną wersję : Civic Coupe 96 coś z tyłu wpada w rezonans
Witam.
Mam civica coupe VI generacji i coś mi wpada w rezonans z tyłu, tak od 60 na godzine do 100 potem i wczesniej cisza.
Jak myślicie, nie bardzo się znam na tym dobrze, opony, łożyska ?
cifek wawa
02-01-07, 22:13
a masz duzo paliwa jak tak kolysze?? u mnie tak sie dzialo jak mialem zatankowane prawie do pelna...poprostu paliwo kolysze samochodem :)...mniej tankuj a bedzie dobrze :P
[ Dodano: Wto 02 Sty, 2007 ]
a tak powaznie to jedz do wulkanizacji na wywazenie kol :)
hehe
znaczy to jest taki dzwięk jak się rozpędza pociąg, lokomotywa
już wywaliłem wszystko z bagażnika i wlepiłem między kocyk z bagażnika gąbke i troche pomogło jednak dzwięk nadal jest
stawiam na opony albo na łożyska, zobaczymy
cifek wawa
02-01-07, 23:09
czyli wycie?? wraz ze wzrostem predkosci halas rosnie? jak tak to lozyska......
Jeśli masz wyruchane amorki to mogły one spowodować 'schodki' na bieżniku opon i to będzie hałasować do wymiany opon. Wystarczy przejechać dłonią po oponie aby to sprawdzić.
oka zobacze, tzn. dziwne jest to że opony są dość nowe, bieżnik wyglada super wiec to jest dziwne, dzwięk pojawia sie od pewnej szybkości do pewnej , tzn, od 60 do 100 km, narasta
ogólnie auto jest bardzo zadbane i raczej nie sadze zebym miał amorki z*****e, było również w ASO hondy i tam na hamowni itd. i wszystko wyszło naprawde super
wiec nie wiem, umówiłem sie do ASO żeby koleś z Hondy zobaczył co to jest
musze jeszcze ciśnienie w oponkach dać odpowiednie , teraz jest myśle ze 2 bary , a mam 195 na 50 bodajże więc chyba powinno być troszke wyżej, ale nie wiem czy coś takiego może powodować te dzwięki
luknij czy nie jest to glupota w stylu kamyka w bieżniku.... potrafią być głośne skubane :wink:
To moze byc wszystko bo dzwiek w samochodzie sie tak dziwnie roznosi ze szok. To jest taki pulsujacy dzwiek jak zblizajacy sie pociag. Takie dudnienie gdzie z tylu. Ogolnie slyszalem ze w kazdym civicu ta mata w bagazniku wpada w taki rezonans i to jest to wic ja wywalilem i wykleilem gabka, troche lepiej ale nadal cos jest.
To moze byc wszystko bo dzwiek w samochodzie sie tak dziwnie roznosi ze szok. To jest taki pulsujacy dzwiek jak zblizajacy sie pociag. Takie dudnienie gdzie z tylu. Ogolnie slyszalem ze w kazdym civicu ta mata w bagazniku wpada w taki rezonans i to jest to wic ja wywalilem i wykleilem gabka, troche lepiej ale nadal cos jest.
mam dokładnie to samo....
takie basowe dudnienie co wzrasta z prędkością i szybkością obrotu koła...
wydaje mi sie że to wyje lewe tylne koło..
a opony u mnie nówki sztuki... tylko że dębica.. wiec moze to przez słabe opony...
no właśnie, mam opony nówki, naprawde bieżnik jest super, fajne 195 niskoprofilowe jakiejś amerykańskiej firmy
we wtorek za tydzień będe w ASO w Hondzie i zobaczymy wtedy co powiedzą specjaliści
witam u mnie jest tak samo pulsujace dudnienie z prawego tylu, ale mi to raczej przez opone.
no to nieżle, widze że przypadłosc tego modelu hmm ?
no to nieżle, widze że przypadłosc tego modelu hmm ?
jak sie czegoś dowiesz w ASO to napisz tu OK.....
jasne napisze, trzeba to rozwiązać więc pójde na pierwszaka :)
[ Dodano: Wto 09 Sty, 2007 ]
po wizycie w hondzie
koleś sprawdzał opony, ok, potem mówił się że to bęben ale okazało się że ok , no i na końcu wyszło że to prawe łożysko
koszta, 300 zł łożysko plus 90zł za dłubanie w ASO
efekt nic nie stuka i jest git :)