honda_crx
25-12-10, 11:55
Witam :) Mam problem z katem lub sonda znajdujaca sie za nim. Zapala mi sie lampka chcek engine i sprawdzilem ze jest to blad o ile dobrze pamietam 78 uszkodzony katalizator lub jego obieg? Co to moze byc? Autko sie zbiera dobrze i nie wyglada to na zapchany kat ani nic w tym stylu. Nie zdejmowalem go jeszcze bo nie moglem sobie poradzic z srubami a nie chcialem ich urwac bo nie mialem innego kata w razie czego... Wiece moze jak to ominac zeby mozna bylo go wycic i zeby ta kontrolka nie swiecila? Albo jaki zamiennik? Czy np magnaflow zda egzamin w d14z2 gdzie jest 2 sonda za nim? Dodam jeszcze ze przy zmianie rozrzadu okazalo sie ze na wale jest o jeden zabek przestawiony i nie wiem czy nie porzeskoczyl mi bo autko od pewnego momentu zaczelo zbierac sie gorzej w dolnym zakresie obrotow i wlasnie ten blad wyskoczyl po czasie. Po zmianie rozrzadu silniczek chodzi cichutko i wszystko ladnie sie zbiera jak byc powinno ale blad zostal. Reset pomaga rtoznie raz na 50km raz na 200 ale raczej nie wiecej...