PDA

Zobacz pełną wersję : Wałek rozrządu d16w3, do jakich silników ??

Piatek
24-12-10, 18:20
Mam pytanko bo mam do sprzedania wałek z d16w3 ( sohc non Vtec 116 HP 143 Nm ) i podejdzie on do jakichs silników 1.4, 1.5 ?? Bo jesli tak to napewno podniesie osiagi, tylko czy any napewno podejdzie ?? jesli tak to prosze napiszcie do jakich. Ew są jakies numery na wałku dla porównania ?? ( uprzedzam odzewy typu: wyciag to zobaczysz, nie chce wyciągac na daremno bo głowica nigdy nie była rozbierana a moze komus przyda sie w całosci )

zakit
24-12-10, 19:51
Mam pytanko bo mam do sprzedania wałek z d16w3 ( sohc non Vtec 116 HP 143 Nm ) i podejdzie on do jakichs silników 1.4, 1.5 ?? Bo jesli tak to napewno podniesie osiagi, tylko czy any napewno podejdzie ?? jesli tak to prosze napiszcie do jakich. Ew są jakies numery na wałku dla porównania ?? ( uprzedzam odzewy typu: wyciag to zobaczysz, nie chce wyciągac na daremno bo głowica nigdy nie była rozbierana a moze komus przyda sie w całosci )

to najwyzej zlozysz spowrotem, duzo roboty z tym nie ma...

spychu
25-12-10, 22:46
Zrób foto najlepiej klawiatury po zdjęciu pokrywy albo chociaż samo foto silnika, to będzie coś można więcej powiedzieć.

Jeśli foty napotkane w necie pod hasłem D16W3 przedstawiają faktycznie klawiaturę i głowicę z tego silnika to wałek ten pasuje tylko i wyłącznie do D14A3/4 - Z1/2 i D16Y7.
Natomiast sens wymiany na niego jest pewnie tylko w D14 :)

Piatek
26-12-10, 14:09
pokrywa jest taka sama jak w d16z6, tylko napis inny