Zobacz pełną wersję : Woda za fotelem kierowcy!!!
Mam taki problem:
zawsze po jeździe w deszczową pogode robi mi się mokra podłoga za fotelem kierowcy:(
Oglądałem juz auto od dołu na kanale ale żadnych dziur nie widać.
Macie jakies pomysły jak ta woda może się tam dostawać?
z góry dzieki za wszelkie sugestie
pozdr
Uszczelka drzwi , może przez nią lekko cieknie. Gdzieś w podłodze <dokładnie nie pamiętam gdzie> są otwory technologiczne i do zabezpieczeń antykorozyjnych , może nie są dokładnie zatkane i przez nie lekko przecieka. Moge nie mieć racji , więc prosze bez opieprzu :)
Ja miałem to samo tylko,że pod fotelem pasażera.Normalnie mi kałuża wody stała.Wszystko się wyjaśniło jak robiłem "malutką dziurkę" z tyłu prawego progu tuż przy tylnym kole.Okazało się,że przez tą dziurkę leciała woda i wyżarło w środku pół progu,podłogi i nadkola.Trochę było roboty.Może też masz gdzieś "małą dziurkę".Kanał + dobre oświetlenie i może coś znajdziesz.
Odświeżę temat przeciekania.
Otóż mam sedana 4g rocznik 1991 i gdy popada w bagażniku w okolicach prawego reflektora robi się mokro. Dodam, że ma to miejsce nawet jeśli samochód tylko stoi w deszczu (nie muszę jeździć w deszczu żeby zrobiło się mokro). W pierwszej chwili myślałem, że to przeciek przy reflektorze, ale wygląda, że pod nim jest sucha, woda pojawia się dopiero na podłodze bagażnika. Coś jakby na wysokości zderzaka. Czy znajdują się tam jakieś otwory którymi mogłaby wpływać woda?