PDA

Zobacz pełną wersję : dziwne zachowanie przy ostrym przyspieszaniu

ciemalek
23-12-10, 18:09
witam , posiadam civica mb6 z silnikiem b18c4. od niedawna przy mocnym przyspieszaniu na rownej drodze zaczyna wyrywac go do boku raz w jedna raz w druga , az tak ze musze dobrze trzymac kierownice... (przy spokojnym przyspieszaniu nie ma takiego problemu).. i mam pytanie coz moglo sie stac ze zaczal sie tak zachowywac? i czy słabe amortyzatory mogą sie do tego przyczynic?? czy cos poszło w zawieszeniu??

z góry dzieki za odpowiedz

vtec
24-12-10, 15:07
Wahacze dolne z przodu sprawdź.

ciemalek
24-12-10, 15:15
chodzi Ci o gumy w wahaczach?? sprawdzałem i wyglądaja oki, ale jeszcze sprawdze na szarpakach, moze wtedy cos wyjdzie.

KOWAL ziom
31-12-10, 00:59
witam , posiadam civica mb6 z silnikiem b18c4. od niedawna przy mocnym przyspieszaniu na rownej drodze zaczyna wyrywac go do boku raz w jedna raz w druga , az tak ze musze dobrze trzymac kierownice... (przy spokojnym przyspieszaniu nie ma takiego problemu).. i mam pytanie coz moglo sie stac ze zaczal sie tak zachowywac? i czy słabe amortyzatory mogą sie do tego przyczynic?? czy cos poszło w zawieszeniu??

z góry dzieki za odpowiedz

na 90% poduchy silnika... jak dajesz ostro to wyrywa kierownicę i wszystko się trzęsie?

ciemalek
31-12-10, 21:05
dolne poduchy sa juz troche zmęczone ale jeszcze nie porwane, ale to będzie następna rzecza jaką wymienie , na szrpakach wyszło niby wszystko ok, ale i tak narazie sprubuje wymienic wszystkie gumki w wahaczach dolnych , górne wymienialem we wrześniu więc są oki, .
pozdro

tommy81
31-12-10, 21:18
łep pod maskę:-) na zapalonym silniku ciepłym najoczywiściej:cool: i daj gazu ostro zobacz czy sie niestandardowo tzręsie łazi na boki itp bedziemy wiedziec leppiej:-) co boli

Calypso
04-01-11, 12:11
Ja niedawno też miałem taki objaw... Jak przyśpieszałem gwałtownie to wyrywało mnie do boku. Objaw - wysrane gumy dolnych wahaczy i końcówki drążków. Cała zawiecha poszła w poliuretan i jest spokój.

Nemereth
04-01-11, 16:13
Miałem to samo jak jeździłem bez tuleji wahacza górnego lewego.
Po wymianie pustego miejsca i innych tuleji jest ok :)

WaSSIL
04-01-11, 23:53
poduchy silnika lub wahacze bądź tak jak u mojego kumpla słabo dokręcona skrzynia biegów ale raczej to bym wykluczył bo sam jej sobie nie dokręcił ;)

amkaj1234
05-01-11, 01:32
mialem cos takiego gdy nie zauwazanie pekl mi amortyzator na gorze i nie wiedzialem o tym... a auto rzucalo mi po drodze jak zwariowane

ciemalek
01-02-13, 22:47
przepraszam ze dopiero teraz ale zapomnialem o temacie , z tego co pamietam, to na przeglądzie wyszlo wszystko oki ale winne byly jednak gumy przednie przednich wahaczy po wymianie bylo oki
pozdrawiam