Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : Przeróbka lamp na type-r - prośba

nigga_5g
22-12-10, 09:54
Witam,

Zamierzam przerobić lampy na ala type-r i mam w związku z tym pytanie - czy jeśli pomaluję również odbłyśniki migaczy to kierunkowskazy będą dobrze widoczne? Czy też lepiej jest zostawić ten odbłyśnik srebrny? Dodam, że chodzi o model poliftowy VI gena.

MacCiV
22-12-10, 13:15
ja robiłem type-ry z odbłyśnikami kierunków i jest dobrze widoczny

pablo_020
22-12-10, 13:39
Jak słońce świeci też? Nie sądzę wtedy go w ogóle nie widać.

ziolek19990
22-12-10, 18:27
ja miałem też tak pomalowane i bardzo dobrze było widoczne , przegląd bez problemu przeszła i przez pół roku nikt nie miał problemów z policją też nie

jozek_marek
22-12-10, 22:26
ja kierunki zostawiłem srebrne. Wg mnie w połączeniu z chromowanymi kierunkami ładniej wygląda

sssikor
23-12-10, 22:13
Ja mam wszystko czarne i dziala :) W sloncu slabo, ale widac, nie mialem nigdy problemu, ze ktos nie zauwayl itp

CEZAR86
24-12-10, 12:23
ja kierunki zostawiłem srebrne. Wg mnie w połączeniu z chromowanymi kierunkami ładniej wygląda

W polifcie tak, ale wg mnie w przedlifcie lepiej wygląda jak jest wszystko pomalowane na czarno.

sssikor
25-12-10, 12:51
Tez tak mysle :) Ogladalem duzo zdjec, z pomaranczowymi kierunkami, srebrnymi (na odblysniku) jak i na kloszu i ze wszystkich normalny czarny oblysnik najlepiej.

woPo
27-12-10, 19:22
Ja chciałem zostawić odbłyśnik normalny, ale tak słabo wyszło po pomalowaniu, że go zamalowałem też. Żarówki mam Osram Diadem. Od 3 lat przeglądy 0 problemów (raz tylko diadnosta "Ooooo, nie będzie pieczątki, kierunki nie mogą być niebieskie." Odpaliłem awaryjne i "aha, ok"), ani razu nie zatrzymała mnie policja. W polifcie lepiej wygląda cały czarny klosz. Co do widoczności wyslałem Ci filmik jak to widać.

IMO na co to zakładać taki temat? Nie lepiej popatrzeć, pomyśleć i zrobić jak się podoba? To tak jakby się pytać kogoś jakie sobie kanapki na kolację zrobić :cool:

Saiti
28-12-10, 11:25
Kierunek to światło sygnałowe, ma świecić w określonym kolorze i z określoną częstotliwością? Czy u Ciebie świeci na kolor inny niż pomarańczowy? :P Czy gdzieś w przepisach jest określone wymagane natężenie światła w kierunkowskazach? Czy światło jest subiektywnie zauważalne (wystarczająco widoczne)?

Właśnie odpowiedziałeś sobie na najbardziej nurtujące Cię pytania :)