Zobacz pełną wersję : Grzeje tylko z jednej strony
Hej panowie mam takie pytanie włączam ogrzewanie fakt troszkę długo się nagrzewa ale tak od strony kierowcy leci ciepłe powietrze a po stronie pasażera już zimne temperatura silnika w normie filtr kabinowy zmieniałem w lato????Ktos cos powie o co chodzi???
A jak z powietrzem ze środkowych kratek? Ciepłe czy zimne? Ten środkowy przełącznik między nimi ma być na dolnym położeniu (z białą a nie niebieską strzałką).
proszę o pomoc!
mam ten sam problem, jesli chodzi o srodkowy nawiew to ciezko okreslic .
Cieple powietrze leci po lewej stronie kierwonicy, w srodkowej czesci leci tak jakby pol na pol a po prawej w ogole nie ogrzane powietrze...
Deszczyk0000
28-12-10, 12:29
dokładnie, mam to samo. ten wichajsterek na środku robi minimalną różnicę, przynajmniej u mnie :/ wie ktoś co jest grane ?
mam to samo, nikt mi na to nie potrafil do tej pory odpowiedziec na forum hondy 3 miasto :(
Z lewej strony bardzije grzeje niz z prawej...
Widzę że jest nas więcej.... U mnie ten sam problem. Wydaje mi się że wcześniej tak nie było. Na pewno nie jest to problem regulacji linki ciepłe/zimne powietrze ze środkowego nawiewu bo sprawdziłem demontując ją. Lewy nawiew i środkowe grzeją super a w prawym czuć różnicę ( o wiele zimniejsze powietrze ). Nie jest to może tak istotne ale wkurzające. Mam prośbę do innych posiadaczy tego modelu. Wypowiedzcie się czy w Waszych Haniach też występuje ten problem i po prostu ten typ tak ma, czy to jakaś awaria :) ?
Jeszcze jedno pytanie. Czy u kogoś z Was też pojawił się problem w przełączaniu kierunku nawiewu z "tylko szyba"( skrajne położenie pokrętła w prawo) w lewą stronę ? U mnie występuje takie "haczenie" tylko przy przełączaniu ze skrajnego położenia po prawej na nawiew szyba/nogi ( w pozostałych pozycjach wszystko działa płynnie).
Pozdr.
Na pewno nie jest to problem regulacji linki ciepłe/zimne powietrze ze środkowego nawiewu bo sprawdziłem demontując ją.
mógłbyś przybliżyć jak się dostać najprostszą drogą do tej linki ? I gdzie jest jej drugi koniec ?
U mnie właśnie coś szwankuje środkowy nawiew, cały czas leci z niego chłodne powietrze.
Problem z zimnym powietrzem ze środkowego nawiewu jest bardzo prosty do rozwiązania. Mniej więcej w tym (http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/2caff750ffc9c9a8.html) miejscu zagłębiasz rękę nie więcej niż do nadgarstka, i szukasz końcówki linki od mieszania powietrza. Najłatwiej ją zlokalizować poruszając w momencie szukania dźwignią pomiędzy środkowymi kratkami. Jeżeli ją już namierzysz to po prostu ściągnij linkę z cięgna. Cięgno bez linki daj w skrajne położenie w prawo ( chyba). Teraz powietrze powinno lecieć gorące. Jeżeli tak jest, to linkę musisz wyregulować pancerzem który najprawdopodobniej się przesunął w objemce (plastikowym uchwycie który przytrzymuje pancerz tylko na zasadzie ścisku ). Rozciągasz plastikowy ścisk, wyjmujesz pancerz z uchwytu, dajesz linkę w skrajne położenie w prawo i ponownie wciskasz pancerz w uchwyt przytrzymujący. Gotowe. :)