Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : Mała stłuczka

djwafel
20-12-10, 23:05
Witajcie moja hanie posiadam od 3 i pół miesięcy bez wypadkowy w idealny stanie dziś pewna kobieta swoim lewym przodem dokładnie chyba chlapaczem uderzyła w mój lewy tył. Zniszczenia znikome ale są nie przyznawała się do winy a więc nie będę się patyczkował godzinę czekałem na policję chcieli jej dać 500 zł mandatu a wyszło na to, że dostała 100 i 6 pkt wybłagała.
Mam delikatnie wgniecione nadkole jakieś 5mm lakier odpadł i widać pęknięcie lakieru (nie szpachlowane) nadkola zdrowe zderzak dostał parę rysek dosłownie jakieś dwa na długość 5 cm.
Jutro idę do komendy aby odebrać kopie notatkę policyjną i do ubezpieczalni jak myślicie ile dostane za takie szkody aby to naprawić czy bezgotówkowo dobrze naprawiają?

reaktor
20-12-10, 23:31
bez gotówkowo robią ****&*wo za gotówkę jeszcze gorzej najlepiej jak byś zapłacił w herbacie

djwafel
20-12-10, 23:38
bez gotówkowo robią ****&*wo za gotówkę jeszcze gorzej najlepiej jak byś zapłacił w herbacie

To co jak mam moje autko ogarnąć szkoda tego tak zostawić bo zaraz ruda się zainteresuje...
Jak myślicie czy po kilku rysach według rzeczoznawcy zderzak nadaje się do wymiany czy malowania?
I co z tym nadkolem? Nie chce szpachli to jest w takim miejscu, że chyba da się odgiąć bądź wyprostować.

kurgan
21-12-10, 07:12
panie szkody niewielkie, to niewiele wywalczysz i na gwint ci nie zostanie :) idz i zrob to bezgotowkowo. znajdz dobry warsztat i po sprawie. jak masz rysy to do malowania. ja po swoim dzwonie zderzak spawalem i nic sie z nim nie dzialo (chcialem miec oryginal, ktory dobrze lezy).
tyl moga tez wyklepac i polozyc szpachli odrobine. jak bedzie polozona dobrze to zapewniam cie, nic sie z nia nie dzieje. innej mozliwosci nie widze, nie da sie tylu wymienic jak przedniego blotnika...

Taz
21-12-10, 14:52
ja bym na Twoim miejscu nie naprawiał bezgotowkowo..., mysle że powinnes za to dostać minimum 1000pln, nie widzialem tego, wiec to takie +/- ale ja za dosyc mocno wgniecone jedynie tylne nadkole dostalem 2200pln a naprawa tego nie kosztowala by nawet 1000pln wiec bylem 1200 na plusie

djwafel
21-12-10, 16:17
Szkodę już zgłosiłem ubezpieczalnia to PTU jak oni wypłacają szkodę?
Oto zdj uszkodzeń.
http://img842.imageshack.us/img842/7648/dsc00114j.jpg

http://img808.imageshack.us/img808/9043/dsc00115p.jpg

majdan
21-12-10, 16:36
Jak to jak wypłacają? Przelewem.

djwafel
21-12-10, 16:40
Jak to jak wypłacają? Przelewem.

Nie o to mi chodzi jaką formą płacą.
Tylko czy nie zaniżają pieniędzy do wypłaty.

rafal
21-12-10, 17:13
Każdy ubezpieczyciel zaniża w jakimś stopniu kwotę do wypłaty.

reaktor
21-12-10, 19:53
Nie o to mi chodzi jaką formą płacą.
Tylko czy nie zaniżają pieniędzy do wypłaty.

Jak bezgotówkowo to tylko do ASO
przynajmnije masz satysfakcje ze ch*je sporo zapłącą
Generalnie zasda jest taka ze gotówkową płaca dużo mniej chodż jest to bezpodstawne
Jak masz jakiś znajomy warsztat to mozesz sie umowc ze wystawią większą fakture a ty zainkasujesz co tam zostanie
Co do uszkodzeń to *****ie masz bo policja była na miejscu i nic już tam raczej nie dołożysz..

djwafel
21-12-10, 20:41
Policja była na miejscu tylko zaznaczyli na rysunku samochodu co jest uszkodzone a zderzak posiadający rysy nadaję się do lakierowania tak?
Lakierowanie jednego elementu to 500 zł jak się nie mylę.
Nadkole też jest do lakierowania to kolejne 500 zł.
Plus robota i uformowanie tego łuku co tam biegnie.

zakit
21-12-10, 20:51
uformowanie tego łuku - to sie nazywa blacharka...

i nie wiem gdzie ty w szczecinie masz lakierowanie 500zł za element, bo chyba w aso jest juz taniej...
mam magistra co ci zrobi za 200zł element i bedziesz naprawde zadowolony...

djwafel
21-12-10, 20:56
Zakit tak jakoś kolega mi mówił 500 zł, że w takich granicach ceny są.
A te uformowanie łuku to wiem, że to jest blacharka tylko tak napisałem.
Dzięki za propozycję jak coś to się odezwę mojego wujka kolega jest blacharzem i wujek mówił mi, że on dobrze robi i dla niego taniej zrobi.

endriu21
21-12-10, 22:58
zobacz ile ci wypłacą jak będzie mało to zrobisz bezgotówkowo, pewnie dadzą ci z 500-700zl jak będą mieli dobry dzień.

arci1981
21-12-10, 23:15
miałem identyczne uszkodzenia we wrześniu, dosłownie delikatne przetarcie na nadkolu przy łączeniu ze zderzakiem (jakieś 1cm) oraz przetarty zderzak i listwę zderzaka na długości 5cm, rzeczoznawca który przyjechał do mnie zakwalifikował zderzak i listwa do wymiany, malowanie zderzaka, listwy oraz nadkola + blacharka nadkola - w sumie dostałem powyżej 1000zł :)

djwafel
22-12-10, 00:42
Chce aby civic wyglądał jak przyzwoicie tak jak poprzednio :)
Dużo mu się nie dostało mam nadzieję, że da się tak naprawić jak tak aby wyglądał tak jak poprzednio.