PDA

Zobacz pełną wersję : Przerywa, dziwnie odpala, nie wkreca się

kremat0r
20-12-10, 17:51
Witam

Panowie mam problem z moim d16z6 w ED9. Błędów na kompie brak.
Gwałtowne dodanie gazu, czy to na zimnym czy ciepłym silniku skutkuje mocnym przerywaniem albo zgaśnięciem silnika.
Auto również dziwnie odpala, trzeba zakręcić , dusi się chwile , po tym wskakuje na swoje obroty.

Świece podmienione, kable też, aparat również.

jasiek09
20-12-10, 17:59
a rozrząd na znakach ? filtr paliwa zmieniłeś?

kremat0r
20-12-10, 18:01
Filtr paliwa zmieniony, brak poprawy. Na rozrząd jeszcze nie patrzyłem.

sivy
20-12-10, 20:41
moze wtryski sie zasyfiły? rozrzad to też jest opcja!

Damianpp
20-12-10, 23:15
Witam u mnie byl silnik po remoncie d15b7 i jest w podobie np nie chce zlapac odciecia? nie ma takiej mocy jak powinien... odpalam z rana zimnego i przerywa jakby zaplon wypadal na cieplym przerywa co jakis czas nie tak czesto.... aparat swiece rozrzad wszystko sprawdzane i jest ok. czego to przyczyna??? Ps. kumpel ma to samo w d15b2 po zmianie osprzetu na b7 te same objawy co u mnie:/ jakas zaraza?:D

amon
21-12-10, 06:06
trzeba wymienic kopułke i palec

ironman
21-12-10, 08:13
Witam u mnie byl silnik po remoncie d15b7 i jest w podobie np nie chce zlapac odciecia? nie ma takiej mocy jak powinien... odpalam z rana zimnego i przerywa jakby zaplon wypadal na cieplym przerywa co jakis czas nie tak czesto.... aparat swiece rozrzad wszystko sprawdzane i jest ok. czego to przyczyna??? Ps. kumpel ma to samo w d15b2 po zmianie osprzetu na b7 te same objawy co u mnie:/ jakas zaraza?:D

Ostatnio wrzucałem wałek od b2 do siebie i objawy identyczne jak w temacie, więc to chyba zaraza. Narazie zamówiłem świece + filtr powietrza + lampę do zapłonu zobaczymy czy to pomoże

Damianek_90
29-01-11, 17:21
Mam podobny problem w D16Z6. Autko tydzień temu swapowane. Wkręca sie jak szalona pomyka cudownie. Problem jest raz na jakiś czas w przedziale 2000-3000 obr czasami traci moc. Nie ma reakcji na pedał gazu. Robi się dziwny dźwięk (tak jakby coś przerywało). Problem ustaje po wciśnięciu gazu do "dechy". Wtedy jest git. Czy ktoś mi powie " o co cho ? "

Damianpp
30-01-11, 00:14
mi to przerywanie na ssaniu i pozniej co jakis czas ustapislo po wymianie swiec :) teraz odpalam nie przerwie i sie nie przydusi nawet nic a nic;]