Zobacz pełną wersję : światła dzienne
Witam
Ostatnio zacząłem coraz bardziej myśleć nad montażem świateł dziennych do mojego Civica sport po lifcie.
Zalet praktycznych jest sporo m.in. mniejsze obciążenie alternatora, aku, mniejsze zużycie reflektorów oraz mniej przepalonych żarówek. Nie wiem jedynie czy to za bardzo niepopsuje wyglądu civica i nie będzie wieśniacko wyglądało.
instalował ktoś z was może tego typu światła diodowe i ma jakie fotki jak to wygląda ??
zatsanawiałem si nad tym kompletem : http://www.auto-lamp.pl/sklep/product_info.php?products_id=372
wg mnie to wiocha (mam dosc ledow na autach), ale gdzie chcesz to montowac? pod rejestracja? zderzak ma w zasadzie tylko jeden wlot na dole. Moze lepiej zamiast halogenow (jesli nie masz) zamontowac?
za Tą cenę lepiej zrobić jakieś inne modyfikacje. Koszt najmocniejszych żarówek h1 nie powinien przekroczyć 70zł/kpl, więc lepiej nawet raz w roku je zmienić.
Witam co do świateł dziennych też myślałem o nich i pomyślałem ze kupie żarówki diodowe do halogena H11( http://allegro.pl/zarowka-led-halogen-h4-hb3-h11-smd5060-12v-dzien-i1369067383.html ) bo i tak nie korzystam z halogenów, ciekawe jak to w realu może ktoś już montował to by sie wypowiedział, a co do jazdy na nich to raczej bym stosował wiosną i latem jak jest dobra widoczność i długo widno bo normalnych świateł nic nic nie zastąpi a w szczególności Xenona hehe. Pozdro.
Był kiedyś w Auto Świecie test takich LEDowych żarówek i wniosek jest jeden-większego gówna nie trafisz,dużo lepiej świecą nawet tandetne chińskie żarówki.
Kwestia gustu,osobiście nie podoba mi sie taki lifting,uważam ze jest bardzo prostacki i lepiej jeśli samochód ma "normalne" światła dzienne. Poza tym żarówki LED ciagną o wiele wiecej prądu.
Teraz W większości nowych samochodów swiatła dzienne są w technologii Led, a żarówka led ciągnie nawet do 10 razy mniej prądu od zwykłej a nie więcej jak kolega Mechanic napisał.
Mówię Wam,że te diody LED to szajs,jeśli chodzi o zamienniki zwykłych żarówek,do tego brak homologacji-jakaś stłuczka/kontrola i nie ma odszkodowania/dowodu rejestracyjnego.
Był test tego "cuda" jako zamiennika żarówek H7 w Auto Świecie i światło było tak "mocne",że dopiero odbijało się dwa metry przed przeszkodą,do tego brak geometrii strumienia światła,więc można sobie wyobrazić,ile to jest warte.
A co do lamp LED wykonanych pod ten typ oświetlenia,to zupełnie inna bajka-wszystko fabrycznie jest przemyślane i zintegrowane.