Zobacz pełną wersję : Recepta na tunel środkowy od preludy do civic 5 gen.
Maximus1919
20-12-10, 00:39
Temat bardziej dla tych co mają taki tunel zamontowany u siebie i mogli/chcieli by się pochwalić krok po kroku jak zmodyfikować taki tunel i wpakować do civic-a :)
Jeśli byłby ktoś tak miły i opisał całą tą operację to zapewne wiele osób mu bardzo podziękuje za takie info ;)
moge Cie poratowac takim linkiem :P
http://www.civic-eg.com/viewtopic.php?p=207524&sid=10b56a4f02adc8b5c2ffcc143091080c
http://www.civicklub.pl/fi/__vbb/showthread.php?71103-Zr%F3b-to-Sam-Tunel-i-konsola-od-Preludy4gen!&highlight
Maximus1919
20-12-10, 01:21
Te linki już widziałem, dzięki ;) Ale niestety w nich nie ma nic o spasowaniu tego wszystkiego do kupy (żeby nic nie odstawało jak np. azylowi)
to mecz Tieesto u niego to bylo zrobione na perfekt, ze spawaniem plastikow i malowaniem, wiec musisz go pomeczyc niech doda kilka slow od siebie.
Maximus1919
24-12-10, 23:16
Już się go kiedyś o to pytałem... Nawet nie raczył odpisać... :(
Infi , ty jesteś w sumie taka złota rączka; może ogarniesz taki tunel u siebie i zdasz relacje ;) Wiele rzeczy sam robisz u siebie i zaje...fajnie ci to wychodzi :o Nie żebym podpuszczał ale może się skusisz na taki super odlotowy *****iście bąbowy tunel środkowy z pralki?? ;)
maniak2007
25-12-10, 13:09
to mecz Tieesto u niego to bylo zrobione na perfekt, ze spawaniem plastikow i malowaniem, wiec musisz go pomeczyc niech doda kilka slow od siebie.
z tego co słyszałem, to nie było wcale tak 'perfekt' , nie widziałem na żywo, wiec nie mogę powiedzieć czy było perfekt czy nie. pięknie to na zdjęciach wygląda:rolleyes:
Maximus, ja mam u siebie taki tunel z prelude wsadzony(po przeróbkach, nie jak niektórzy tylko wsadzą i przykręcą) jak chcesz trochę informacji, to zapraszam na PM
Już się go kiedyś o to pytałem... Nawet nie raczył odpisać... :(
Infi , ty jesteś w sumie taka złota rączka; może ogarniesz taki tunel u siebie i zdasz relacje ;) Wiele rzeczy sam robisz u siebie i zaje...fajnie ci to wychodzi :o Nie żebym podpuszczał ale może się skusisz na taki super odlotowy *****iście bąbowy tunel środkowy z pralki?? ;)
nie ukrywam ze bede robic taki tunel w dwoch hondach ale to na wiosne:) wiec raczej nie bedziesz czekac 2-3 miesiace az sie za to zabiore:) ogolnie nie widze tu zadnego problemu poza ulepszeniem tego mechanizmu ktory laczy dzwignie recznego z linkami hamulca, bo ladowac taka blache pod katem to dla mnie slaby patent, wydaje mi sie ze powoduje to nierownomierene napinanie linek a wiec np lewa tylna strona moze lapac mocniej niz prawa. Co do samego przeniesienia dzwigni nie widze zadnego problemu i to bez wiercenia dodatkowych dziur w blaszanym tunelu srodkowym.
z tego co słyszałem, to nie było wcale tak 'perfekt' , nie widziałem na żywo, wiec nie mogę powiedzieć czy było perfekt czy nie. pięknie to na zdjęciach wygląda:rolleyes:
Maximus, ja mam u siebie taki tunel z prelude wsadzony(po przeróbkach, nie jak niektórzy tylko wsadzą i przykręcą) jak chcesz trochę informacji, to zapraszam na PM
czy moglbys pokazac swoj sposob laczenia dzwigni z linkami? czy tez pusciles blache pod katem ktora laczy te 2 elementy?
maniak2007
25-12-10, 14:25
czy moglbys pokazac swoj sposob laczenia dzwigni z linkami? czy tez pusciles blache pod katem ktora laczy te 2 elementy?
hmm, pokazać to zabardzo nie mam jak, bo musiałbym demontować tunel... polączenie zrobiłem drutem wygietym w kształcie '' Z '' tylko trochę mniej wygięte. jest sposób, aby linki równo brały, miedzy pancerz a mocowanie pancerza(pod tunelem) podkładasz dorobiona tulejkę, dzięki czemu jedna z linek jest bardziej odsunieta do tyłu. U mnie ręczny dobrze łapie i nie ma z nim problemów.
Kurde coraz więcej osób robi sobie ten tunel, i sam powoli się nakręcam :D
Ale chyba poczekam az Infi zrobisz te tunele, może zgłoszę się potem do ciebie o pomoc przy przeróbkach :)
Headone - --
:D te moje przerobki to duzo osob sie chce zglaszac a potem nikt nie chce sie meczyc:D o panel z deski na 2 diny to jedynie z usa jeden koles mnie meczyl codziennie o foty i opisy a z ckpl nikomu sie nie chcialo robic tego samemu tylko pw za ile bym na gotowo to sprzedal:) ale jak cos to zapraszam:D wszystko zalezy tez jak szybko Adi pogoni swojego czarnego civica bo wlasnie od niego bede zaczynac prace :)
A prosze Adi nic się nie chwalił, musze go przycisnać :D
Ja mam do takich rzeczy 2 lewe ręce, ale jak bede chcial robic coś takiego to na pewno sie odezwę, i z chęcią pomogę :D aby jakis udział był w tym hihi :)
Maximus1919
26-12-10, 11:06
No to czekamy czekamy za jakąś fotorelacją ;) A powiedzcie mi czy występowały w ogóle takie tunele ale koloru szarego?? Bo raczej nie każdy ma czarny środek w swojej hance ;)
czy występowały w ogóle takie tunele ale koloru szarego??
nie
maniak2007 przerabiałeś coś tam na środku tunelu obok dźwigni ręcznego :confused: bo ja w tym miejscu mam cupholdera
maniak2007
26-12-10, 14:48
maniak2007 przerabiałeś coś tam na środku tunelu obok dźwigni ręcznego bo ja w tym miejscu mam cupholdera
seryjnie powinien być cupholder, ale nigdzie nie mogłem dorwać takowego(tunel kupiłem bez cupholdera), więc musiałem cos wstawić w to miejsce. obecnie jest mały schowek:o
no ja juz mam pierwszy komplet z pralki w peefekt stanie z wszystkimi zaslepkami guzikami itp za 140 talarow polskich
Maximus1919
01-01-11, 18:08
Już przerobiony pod civic-a czy kompletny zestaw pod przeróbkę?? :)
sam jestem przed pasowaniem takiego tunelu, może komuś się przyda
http://www.civic-eg.com/viewtopic.php?p=207524&sid=10b56a4f02adc8b5c2ffcc143091080c
Już przerobiony pod civic-a czy kompletny zestaw pod przeróbkę?? :)
nie no oczywiscie ze do przerobki. za 140 jakby bylo gotowe to by jakis idiota za tyle sprzedal. sam podlokietnik z 5gena jest drozszy niz ten zestaw z pralki przeciez
Maximus1919
02-01-11, 10:41
Tak pytam z ciekawości, bo może właśnie gdzieś się taki znalazł :p
a jakie rozwiazanie bedziesz robił z recznym
a jakie rozwiazanie bedziesz robił z recznym
narazie to trudno cos tu mowic. jak bede dzialac to na pewni cos wymysle. ale ogolnie to chce sprawdzic mozliwosc przeniesienia linek od recznego bardziej na bok tak jak dzwignia od recznego lub bedzie zastosowana jedna dodatkowa linka... ale trudno mi to opisac slowami. nakwazniejsze ze mam juz jakies koncepcje jak rozwiazac ten problem, wiec jak tylko beda warunki pogodowe to bede dzialac. bo nie lubie grzebac w garazu, ktory mimo iz jest ogrzewany to jest dla mnie za ciasny a zawsze robie wielki burdel przy samochodzie jak cos w nim grzebie. moze za 2 tyg zabiore sie za spasowywanie konsoli srodkowej a u mnie jest to trudniejsze gdyz musze tam jeszcze przeciez wladowac panel od nawiewu.
maniak2007
04-01-11, 16:41
ale ogolnie to chce sprawdzic mozliwosc przeniesienia linek od recznego bardziej na bok tak jak dzwignia od recznego
linek Ci braknie:p
odsuwasz fotele na bok?
mała podpowiedź dla tych co bedą kłaśc taki tunel do Vgen, jezeli macie skrócone shiftery, to lepiej odrazu kupcie seryjne, bo wam ich braknie, Tunel jest strasznie wysoki!
pytanie dla tych co juz mają tunel założony, czy jak macie nie zaciągnięty ręczny to nie ma problemu z wrzuceniem wstecznego? Nie zahacza lewarek o dźwignie?
maniak a ty masz juz ten tunel
maniak2007
04-01-11, 21:31
pytanie dla tych co juz mają tunel założony, czy jak macie nie zaciągnięty ręczny to nie ma problemu z wrzuceniem wstecznego? Nie zahacza lewarek o dźwignie?
nie ma problemu, nic nie haczy
maniak a ty masz juz ten tunel
Si.
zapodaj jakies fotki z montazu bo włąsnie takie cos bede robił u siebie i nie bardzo weim jak rozwiazac kwestie recznego i kilku innych
czy ręczny na zakrzywionym cięgnie nie będzie różnie naciągał linek?
maniak2007
05-01-11, 17:30
zapodaj jakies fotki z montazu bo włąsnie takie cos bede robił u siebie i nie bardzo weim jak rozwiazac kwestie recznego i kilku innych
nie mam fotek z montażu, mam tylko jak jest juz na gotowo zamontowany.
czy ręczny na zakrzywionym cięgnie nie będzie różnie naciągał linek?
bedzie, ale sa na to sposoby(wcześniej już pisalem w tym temacie)
wiesz chodzi mi o to jak zrobic ten reczny
Maximus1919
25-03-11, 15:28
I jak tam Infi ruszałeś coś w temacie?? :)