Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : CIVIC Si 2006 temperatura zewnetrzna

pabloh
19-12-10, 23:49
Witam
jak mogę zmienić temp. pokazywana w "F" zeby pokazywało w "Celsjuszach" ?
jest to możliwe bo widać na tym filmiku...
http://www.youtube.com/watch?v=tTtBFIRIZM8&feature=related

Kras
20-12-10, 08:49
Bo to jest wersja kanada, dlatego ma kmh i celsjusze. Nie mozna sobie tak po prostu zmienic.

Lucas.FK2
20-12-10, 14:38
W Allegro w usługach poszukaj. Ludzie zmieniają te jednostki właśnie.

iced_devil
21-12-10, 21:45
byc może temperaturę zamienić jakoś podpinając lapka do kompa samochodu, poszukam w instrukcji serwisowej czy jest taka opcja, bo nigdy się tym nie interesowałem.... Kras po czym wnosisz że na filmiku to wersja kanadyjska??? czy w kanadzie nie wychodzi to pod nazwą acura csx???
http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/1/1f/Acura_CSX_Type-S.jpg/800px-Acura_CSX_Type-S.jpg

Kras
22-12-10, 10:08
Moze i wychodzi ale na pewno maja tez Civa SI. A na filmie mamy Civa SI. Kanada stad, ze autor jest kanadyjczykiem, zobacz sobie jego profil i inne filmy, zwlaszcza te z Toronto:D

Co do samej zmiany jednostek to w niektorych autach da sie to zrobic bez problemu, w innych nie. Nie mam pojecia jak jest w SI. Na przyklad w Acurze TL albo TSX nie ma mozliwosci zmiany na celsjusze.

Jacek65
22-12-10, 19:20
Słyszałem ze Akura to nazwa Hondy za oceanem.To pewnie i w Kanadzie też.Ale wygląda zupełnie tak jak Civic.Przynajmniej z tyłu i zboku.:rolleyes:

iced_devil
23-12-10, 16:10
Acura to marka luksusowa hondy tak jak lexus jest marką toyoty a infiniti nissana, nie mniej jednak firmy te w stanach sprzedają też produkty pod główną marką ;) część modeli europejskich w usa sprzedaje się w ramach marek luksusowych i tak honda w usa pod marką Acura sprzedaje między innymi accorda jako Acura TSX ;) a civic sedan z silnikiem 2,0 w skórze sprzedawany jest jako acura CSX w kanadzie

Lucas.FK2
23-12-10, 23:45
Mi natomiast gdzieś obiło się o uszy,że Acura bedzie miała u nas przedstawicielstwo. Wiecie co to znaczy :p

iced_devil
24-12-10, 20:02
skoro mamy już infiniti a lexa od dawna, to może i acura wejdzie na rynek europejski

Lucas.FK2
24-12-10, 20:59
Czyli CSX by był i tu już muka bo była by Kseria 2.0 jest w ofercie. Chyba,ze u nas by był tylko jeden silnik właśnie R18 i inne wyposażenie od Hondy Civic.

pabloh
25-12-10, 11:53
a co z temperatura? niestety nikt nie wie :( do Hondy pojade i wykasuja pewnei z 200zł tak naprawdę za nic....

Kras
26-12-10, 10:24
Powiedza, ze sie nie da najpewniej.
A tutaj to pewnie, ze nie wie bo i skad. Jesli nie masz takiej opcji w komputerze to znaczy, ze trzeba grzebac. A czy sie da czy nie to uderz do jakiegos speca z allegro, troche sie ich oglasza.

iced_devil
26-12-10, 21:15
32 F to 0 stopni C to chyba najważniejsze