Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : Centralny zamek

anusmaster
31-12-06, 13:00
witam to jest mój pierwszy post więc prosze o wyrozumiałość.
Od niedawna stałem sie posiadaczem Civica 1,5 IV generacji (wcześniej kaszlaczek), autko spisuje sie bardzo dobrze jeszcze ani razu mnie nie zawiodło.Niestety moja wersja jest bez żadnych udogodnień, najprostrza jaka może być.Chciałbym założyć do niej centralny zamek.Tylko że tu pojawia się problem zamki z allegro są szczerze mówiąć bardzo lipne (kilku znajomych kupiło i teraz żałują), chciałbym zakupić oryginalny.Moje pytanko brzmi ile musiałbym zapłacić za taki zamek i czy pasowałby z V generacji(używany)??

Mam jeszcze pytanie dotyczące elektrycznych szyb, czy pasują od V generacji i jaka byłaby cena no i najważniejsze czy sie opłaca zakładać?

maciej29
31-12-06, 13:27
jak kupilem silowniki z allegro i wszystko jest ok i cena tez nie duza a orginaly to ........ chyba ze masz duzo kasy pozdro

Matti
31-12-06, 13:50
Witam
Też jak kupilem mojego rex-a niemial centralnego
upilem na allegro zestaw za 160zl
tylko pmiętaj nie kupij centralnego z alrarmem osobno
sa dostepne na allegro zestawy ktore się montuje i wspólpracuja se sobą ale to odradzam wcześniej czy puznije jedna nawala
poszukaj sterownika który steruje jednum i drugim
silowniki kupilem osobno
montaż zajol mi okolo 4-5 godzin
pozdro
Matti

novak
31-12-06, 15:02
To ja też się podepne :). Mój centralny też nie jest oryginalny , ale zakładany był już ładnych pare lat temu i kosztował sporo , bo wtedy to nie było bardzo popularne , ale jeszcze nic się z nim nie działo. Więc nie ma obaw przy kupowaniu z allegro. W Wawie jest sklep na targówku chyba gdzie można kupić sam centralny , bez alarmu na dwoje drzwi+2 piloty za 150 pln. Mój kumpel założył to do CRXa i jest git.

anusmaster
01-01-07, 12:21
no ja będe miał oryginalny za 180zł bo te z allegro są w podobnej cenie.Ale tam siłowniki są plastikowe przynajmniej znajomi moi takie dostali.Ciężko jest zamontować centralny?Bo ja nie mam o tym zielonego pojęcia:(

a co możecie mi powiedzieć na temat elektrycznych szyb?
Znajomy za elektryczne szyby zapłacił 50zł na złomie i działa mu to bez zarzutu!!
A ja jak gadałem z gościem z allegro to za PODNOSNIK 150ZL SZT
PRZEŁACZNIKI PO 40ZL SZT to troche drogo tak mi sie wydaje.
No i ostatnie pytanko będą pasowały szybki od V generacji??

novak
01-01-07, 14:14
Centralny montuje się bardzo łatwo , ale najlepiej jednak jak zrobisz to dobrze (czytaj z kimś kto się trochę zna na elektryczności :) ). Co do elektrycznych szyb , to te na allegro mogą być uniwersalne , czyli zaczepiane w to miejsce gdzie jest korbka , zamiast ty meczyć się , to silniczek obraca mechanizmem z ręcznych szyb , to takie trochę "polak potrafi" bo oryginalne elektryczne szyby maja trochę inaczej to zrobione. Ja się tu pocę i pisze , a było to np na tvn turbo i w necie też napewno można znaleźć jak zamontować te uniwersalne elektryczne szyby.

anusmaster
02-01-07, 18:53
jeszcze jedno pytanie

czy te uniwersalne centralne z allegro będą pasowały bo w civikach jest inaczej z zamykaniem niż w innych autach nie ma takiego dzyndzelka który sie wciska jak sie przekręca kluczyk w zamku od drzwi.

Będzie pasowal centralny z V generacji??bo grzwi chyba sie tak bardzo nie różnią niż w IV generacji?Jak ktoś coś wie to prosze o odpowiedź

maciej29
02-01-07, 19:17
wszystko bedzie pasowac !!!!!!

[ Dodano: Wto 02 Sty, 2007 ]
http://www.allegro.pl/item153822108_alarm_freeway_wizzard_zamek_2_drzwi_ inne_.html

sharky.allegro
03-01-07, 21:45
ja mam centralny na pilota z allegro za 79 zł i dziala bez zarzutu juz 3miesiace wiec polecam, montaz banalny, gorzej z przeprowadzeniem kabli z drzwi do srodka ale to tez sie da zrobic

anusmaster
04-02-07, 10:19
no i kupiłem centralny z alarmem, tylko jest problem bo po zamontowaniu nie działa tak jak powinien.Jak sa nie podłączone razem to działają dobrze a jak sie podłączy alarm i centralny to sie jaja robią, np. nacisne guzik na pilocie i drzwi powinny sie otworzyć(lub zamknąć), a dzieje sie tak że sie otwierają i zamykają, czyli wracają do punku wyjścia dlaczego tak sie dzieje, no i jeszcze światła postojowe mi migają(tylko po co?),kierunki też migają, a najlepsze jest to że jak wyciągne klucz ze stacyjki to pika alarm(po co??). źle coś podłączyłem czy jak??Pomoze mi ktoś?

b_giant
04-02-07, 11:55
Z innej beczki
O co biega z Twoim nickiem?To jest celowe,czy może nie wiesz co to znaczy anus? :speszony:

anusmaster
04-02-07, 17:05
Z innej beczki
O co biega z Twoim nickiem?To jest celowe,czy może nie wiesz co to znaczy anus? :speszony:

tak sie składa że wiem, a coś ci nie pasuje?

b_giant
04-02-07, 20:58
tak sie składa że wiem, a coś ci nie pasuje?

No właśnie tak się zastanawiam od czego to się mogło wziąć i nie mogę rozkminić coś.Ale Twoja sprawa.To tak tylko z ciekawości pytałem.Pozdro