Zobacz pełną wersję : Zerwany pasek rozrządu D14A1
Freelancer
18-12-10, 21:19
Witam mam problem, odpaliłem rano moją hode pochodziła chwilkę na ssaniu i się wyłączyła tak po prostu, otwarłem maskę patrze oczom mym ukazał się rozerwany pasek. Tu rodzi się pytanie jeżeli dół silnika nadal sie kręci (czyli da się obracać wałem) to pogieło mi zawory, czy mogę spokojnie ustawić go na znakach założyć pasek i będzie śmigać, czy niestety mam rozrząd kolizyjny i musze ściągać głowice.
Z tego co pamiętam silnik d14a1 chyba nie jest kolizyjny, zresztą załóż pasek nowy na rozrząd ustaw znaki odpal i jak będzie chodzić to dobrze jak nie to co masz do stracenia ?? gorzej i tak by nie było jak coś by miało pójść nie tak.
Freelancer
21-01-11, 13:06
Mam jeszcze jeden problem, potrzebuje rysunek jak mają być ustawione koła. POMOCY
jakie koła ?? chodzi ci o kółka rozrządu i pasowe ?? manual honda ci powie albo sam naprawiam honda civic
Freelancer
23-01-11, 22:02
Dobra spoko poradziłem sobie ze znakami, co prawda było troszke zabawy bo od głowicy w dół mam silnik z 97 a góra to 2 gaźniki z 89 i te znaki sie nie zgadzały musiałem przeskoczyć o dwa zęby do przodu na pasku, ale się udało Dziękuje ci za pomoc. Hania śmiga jak kiedyś :);):) Teraz mam nowy problem Hania zagrzana wszystko ciepłe termostat puszcza ale dół chłodnicy zimny i nabrzmiewa mi górny szlauch który łączy silnik z chłodnicą, czy jest możliwe że przymarzła chłodnica ????
możliwe że tak, chyba że masz sam płyn. Jest kilka opcji albo zawiesił ci się termostat, albo zakamieniona chłodnica, albo jak masz kolektor 4-2-1 stalowy ebay-owy bez bandaża to normalne że puchnie górwny wąż bo sięmocno od kolektora nagrzewa, wody ci nie ubyło ??
No i jeszcze możliwe jest że po prostu za małe trasy robisz i nie otwiera termostat to normalka mi otwierał dopiero po włożeniu kartona pomiędzy chłodnice a zderzak bo jak wiadomo chłodnica w 4gen jest nie wiadomo po co za duża jak do tego silnika.